COVID-19. Vești bune din SUA: Molnupiravir, antiviralul eficient contra SARS-Cov-2

COVID-19. Vești bune din SUA: Molnupiravir, antiviralul eficient contra SARS-Cov-2

În momentul de față, în Statele Unite ale Americii există un singur antiviral aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente (US Food and Drug Administration) pentru tratarea COVID-19.

Este vorba de medicamentul Veklury (remdesivir) dezvoltat de Gilead Sciences. Chimiștii americani au, însă, vești foarte bune despre un alt antiviral, denumit molnupiravir, care se află în teste clinice avansate pentru combaterea infecției cu SARS-CoV-2.

Molnupiravirul, cunoscut anterior sub numele de EIDD-2801, ucide virusul SARS-CoV-2 în celul umane. Medicamentul experimental se află în prezent în faza a doua a studiilor clinic și mai are o singură etapă de depășit pentru a-și demonstra eficacitatea în combaterea COVID-19 la oameni.

Risc uriaș pentru cei care fumează țigări electronice. Ce este „ceața mentală”?

Spre deosebire de Veklury (remdesivir) de la Gilead Sciences, medicament care trebuie administrat intravenous, Molnupiravir poate fi administrat sub formă de pastille. Cu alte cuvinte, dacă este aprobat, va putea fi administrat ca tratament ambulatoriu.

Marea problemă

Marea problemă cu acest antiviral este că, în mai 2020, când Merck & Co. a anunțat colaboraea cu Ridgeback Biotherapeutics pentru a dezvolta molnupiravirul, sinteza acestui mediocament era extrem de laborioasă. Pentru fabricarea compusului era nevoie să se parcurgă nu mai puțin de 10 pași, începând cu o conversie în 4 etape a ribozei (Monozaharidă cu cinci atomi de carbon, caracteristică acizilor ribonucleici, component esențial al tuturor celulelor vii.) în uridină (un supliment alimentar ce contribuie la imbunatatirea functiilor sinaptice cerebrale si hepatice.). Mai grav, randamentul total al procesului nu atingea 10%.

Marea Britanie dă lovitura după Brexit. Redevine o mare putere globală!

Din fericire, chimiștii americani au anunțat recent că au înregistrat un succes de proporții. Experții conduși de Patrick S. Fier de la Merck & Co. au reușit să imagineze o metodă de sinteză mult mai rapidă, în numai trei pași, ceea ce, spun cercetătorii, ar trebui să asigure o producție pe măsura cererii dacî noul medicament aprovizionarea este aprobat, noteaz[ site-ul de specialitate cen.acs.org. Molnupiravir este un medicament antiviral experimental care a fost dezvoltat pentru tratamentul gripei. și își exercită funcția antivirală prin introducerea unor eroril de copiere în timpul replicării ARN virale. Eficacitatea sa a fost demonstrată și împotriva coronavirusurilor, inclusiv SARS, MERS și SARS-CoV-2.

Alertă mondială! Rusia încearcă să transforme virusuri mortale în arme apocaliptice

Ne puteți urmări și pe Google News