Ajunul Crăciunului va fi marcat de o vreme atipică pentru această perioadă. Ultimele vești de la specialiști

Ajunul Crăciunului va fi marcat de o vreme atipică pentru această perioadă. Ultimele vești de la specialiști

Vremea se va afla și astăzi pe aceeași tendință de încălzire, iar surprizele vor continua să apară și în zilele viitoare.

Astăzi, 24 decembrie, la fel ca și în ziua anterioară, vremea continuă să se încălzească mai ales în vest, centru şi sud. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 şi 13 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade Celsius. Va fi înnorat în majoritatea regiunilor țării și va ploua, iar în zona montană înaltă se vor semnala precipitaţii mixte. În zonele joase, în special din sud şi est, se va semnala ceaţă.

De Crăciun, zăpada ar putea să apară doar în zonele de munte, potrivit meteorologilor. Vremea va fi deosebit de caldă în toată țara, cu temperaturi între 10 și 15 grade Celsius în sud, vest, centru, temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă.

În zilele următoare vor urma și precipitații. Acestea vor fi sub formă de ploaie, în mod special. La altitudini mari însă, acestea ar putea fi sub formă de ninsoare. Există semnale că după data de 25, prima zi de Crăciun, precipitațiile din zona de sud a României s-ar putea transforma în lapoviță și ninsoare. Potrivit datelor meteorologilor, tendința de răcire ar putea veni după 26 decembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prognoza meteo pentru București În București temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 3 - 4 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte La munte, vremea va continua să se încalzească, dar se va menţine în general închisă. Spre seară, în zona înaltă a Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi 70 - 90 kilometri pe oră. Temperaturile maxime se vor situa între 2 și 8 grade Celsius. Cel mai cald va fi în Poiana Brașov și Predeal.

Prognoza meteo pe litoral La malul Mării Negre, cerul va fi predominant înnorat în timpul zilei. Temperatura maxima va fi de 14 grade Celsius, iar cea minimă de 6 grade Celsius.