Putin: „Anul a fost ca vremea, rea sau bună, dar unitatea rușilor e de nezdruncinat”

Putin: „Anul a fost ca vremea, rea sau bună, dar unitatea rușilor e de nezdruncinat”

Liderul de la Kremlin a susținut, joi, tradiționala conferință de presă de sfârșit de an. Din cauza pandemiei Covid-19, Putin s-a adresat națiunii prin videoconferință.

Întrebat cum ar descrie anul ce tocmai se încheie, dacă „a fost rău” sau a „existat ceva bun în el”, Vladimir Putin, înainte să replice „ce vreți să spuneți prin «rău»?”, a răspuns filosofic: „Este precum vremea: care poate fi rea sau bună. La fel şi anul: sunt şi plusuri, și minusuri. Şi cum este, întotdeauna, şi în viață. Desigur, anul acesta este asociat cu o problemă, care se află pe buzele tuturor, în fața ochilor noștri și care ne îngrijorează pe toți - pandemia de coronavirus. Dar acest lucru este tipic nu numai pentru noi, nu numai pentru Rusia - ci pentru întreaga lume. Știm bine acest lucru, peste 70 de milioane de oameni s-au confruntat cu aceasta, potrivit datelor OMS. Și această problemă şi-a pus amprenta asupra tuturor aspectelor ale vieții noastre”.

„Marea e ca oceanul”

Putin a făcut apoi o trecere în revistă a problemelor economice generate de pandemia Covid-19: lockdown, reducerea producției, transporturilor, a locurilor de muncă, scăderea veniturilor.

„În primul rând (acum voi încerca să susțin şi cu cifre), având în vedere numărul mare de probleme cu care ne-am confruntat, și există o mulțime de probleme, cu siguranță vom vorbi despre acest lucru astăzi, motiv pentru care ne-am şi adunat astăzi. Problemele sunt mari și marea este ca oceanul, s-a revărsat peste tot, asupra întregii lumi. Dar putem spune cu convingere că ne-am confruntat cu aceste probleme cu demnitate și, parțial, chiar, poate, mai bine decât ​​alte țări ale lumii, care se mândresc atât cu stabilitatea propriilor economii, cât și cu dezvoltarea serviciilor sociale și a sistemelor lor de sănătate”, a spus liderul de la Kremlin.

Ne puteți urmări și pe Google News