Covid-19. Vaccinul BioNTech va fi importat în China

Covid-19. Vaccinul BioNTech va fi importat în China

Vaccinul companiei germane BioNTech, produs în colaborare cu americanii de la Pfizer, a primit deja autorizații de introducere pe piață în mai multe țări, inclusiv Marea Britanie și Statele Unite, unde a început deja să fie inoculat.

Compania chineză FosunPharma va importa cel puțin 100 de milioane de doze de vaccin german BioNTech împotriva noului coronavirus, anul viitor, chiar dacă Beijingul își dezvoltă propriile vaccinuri anti Covid-19.

Vaccinul companiei germane BioNTech, produs în colaborare cu americanii de la Pfizer, a primit deja autorizații de introducere pe piață în mai multe țări, inclusiv Marea Britanie și Statele Unite, unde a început deja să fie folosit.

Laboratoarele chineze lucrează, de asemenea, la vaccinuri experimentale care au început să fie distribuite pe scară largă în țară celor mai expuse persoane, dar fără să fi primit încă în mod oficial undă verde de la autorități pentru comercializare, scrie La Presse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un comunicat de presă adresat, miercuri, Bursei de Valori din Hong Kong, FosunPharma precizează că BioNTech îi va oferi „nu mai puțin de 100 de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului pentru China continentală în 2021”.

FosunPharma va plăti 250 de milioane de euro cu titlu de pentru furnizarea a 50 de milioane de doze, se precizează în respectivul comunicat.

Cele două grupuri vor împărți profiturile din vânzarea vaccinului în China continentală, precum și în Hong Kong și Macao, până la două treimi pentru Fosun și o treime pentru BioNTech.

FosunPharma este o filială a conglomeratului diversificat Fosun International, care deține în special Club Med.