Vrei să te duci la schi? Pârtiile din Sinaia se deschid turiștilor

Vrei să te duci la schi? Pârtiile din Sinaia se deschid turiștilor

Pârtiile din Sinaia, de la Cota 2000, se vor deschide începând din weekendul viitor, de vineri, 18 decembrie. Decizia a fost anunțată de primarul Vlad Oprea.

Autoritățile din orașul Sinaia au luat decizia să deschidă, pentru turiști, pârtiile de schi de la Cota 2000, începând de vineri, 18 decembrie. Primarul Vlad Oprea a anunțat că vor fi inaugurate alte două noi trasee și un teleschi care urmează să deservească Valea Soarelui. Potrivit unei postări pe care Vlad Oprea a făcut-o pe pagina sa de Facebook, pe munte a nins din abundență, astfel că sunt îndeplinite condiţiile pentru ca toate pârtiile din golul alpin să fie deschise pentru amatorii sporturilor de iarnă.

„Azi am fost sus, la Cota 2000 și în Valea Soarelui. A fost o zi superbă! A nins, iar peisajul este de vis! În urma discuțiilor cu cei de la Domeniul Schiabil și Serviciul Salvamont am decis să deschidem toate pârtiile din golul alpin la sfârșitul acestei săptămâni, vineri”, a scris Vlad Oprea în postarea sa de pe Facebook.

În acest context, primarul din orașul Sinaia a anunţat că va fi inaugurat un teleschi în Valea Soarelui şi vor fi deschise două noi pârtii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sperăm ca Gondola Carp, care este momentan inactivă din cauza unor defecţiuni tehnice, să fie reparată până atunci. Dacă nu, vom porni oricum cu cele patru instalaţii: Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui, banda de la Cota 2000 şi cea mai nouă instalaţie de pe munte, Teleschiul din Valea Soarelui, care va fi inaugurat vineri. Are 523 de metri lungime, o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iar urcarea durează puţin peste trei minute. Mai mult, avem şi două noi pârtii amenajate, deservite de acest teleschi, în plus faţă de traseele deja ştiute”, a scris primarul Vlad Oprea în postarea pe care a făcut-o pe Facebook.

Măsuri anti-Covid-19

Chiar și așa, având în vedere contextual pandemic, autoritățile locale din Sinaia vor implementa noi măsuri menite să protejeze turiștii de eventualele infecții cu noul coronavirus.

Astfel, accesul în gondolă va fi limitat doar la jumătate din capacitate, iar linia de aşteptare la îmbarcare pentru telescaun va fi semnalizată astfel încât să se poată respecta toate normele de distanţare şi siguranţă. De asemenea, turiștii vor fi obligați să poarte măști de protecție sanitară atât pe peroane, la cozile care se formează pentru accesul pe pârtie și la facilitățile de transport, cât şi în instalaţiile de transport pe tot traseul.

„Vor exista și noi măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID. La fel ca în vară, vom limita accesul în gondolă la jumătate din capacitate. Telescaunul va funcționa normal, dar linia de așteptare la îmbarcare va fi diferit semnalizată, astfel încât să putem respecta toate normele de distanțare și siguranță. Iar masca rămâne și ea obligatorie atât pe peroane, la cozi, cât și în instalațile de transport. E important să rămânem sănătoși pentru a putea schia toată iarna. Ne vedem vineri, sus!”, a mai anunțat Vlad Oprea