SF? Nu, e realitate. Rusia va participa la exerciții militare cu NATO

SF? Nu, e realitate. Rusia va participa la exerciții militare cu NATO

Totuși, un raport al Alianței Nord Atlantice, publicat la începutul acestei luni, identifică Rusia drept una dintre principalele amenințări la adresa sa în următorul deceniu.

Marina rusă va participa la exerciții comune alături de țări membre ale NATO pentru prima dată în zece ani, a informat agenția oficială de știri RIA Novosti, citând Flota rusă a Mării Negre.

Exercițiile multinaționale Aman-2021 vor avea loc în luna februarie în largul orașului Karachi, în Pakistan.

Pe lângă Rusia, exercițiile vor include și nave din Pakistan, Statele Unite, Marea Britanie, China, Japonia, Turcia, Filipine, Malaezia, Sri Lanka și Indonezia, scrie The Moscow Times.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rusia va fi reprezentată de o fregată, o navă de patrulare, un remorcher de salvare, o unitate a corpului de marină, o echipă de deminare și un elicopter. Este vorba de exerciții internaționale anti-piraterie.

Ultima dată când marina militară rusă a operat cu nave NATO a fost în 2011 în largul coastei Spaniei, ca parte a exercițiului Bold Monarch.

De atunci, a organizat exerciții militare numai cu Turcia, țară cu care Moscova are legături mai strânse, scrie Deutsche Welle.