Pericol după Sărbători! Raed Arafat, declarație de ultima oră despre Crăciun și Revelion

Pericol după Sărbători! Raed Arafat, declarație de ultima oră despre Crăciun și Revelion

Secretarul de stat îi avertizează pe români să fie foarte atenți în perioada sărbătorilor de iarnă la respectarea regulilor sanitare, astfel încât să nu ajungă la spital din cauza infectărilor cu virusul Sars-Cov-2.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a vorbit despre îmbolnăvile cu Covid-19 care se pot produce în următoarele zile, din cauza petrecerilor sau chiar a tradițiilor care presupun contact apropiat între persoane străine.

În  Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 14 decembrie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Hotărârea 58 a CNSU păstrează restricţiile şi măsurile de protecţie sanitară existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, în condiţiile care vor fi stabilite prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Ne puteți urmări și pe Google News

O cabină de schi, probabil că va funcționa la jumătate de capacitate

„Nu s-a adăugat nicio restricție nouă, cu excepția faptului că se va emite un ordin pentru zonele de schi, pentru modul în care vor fi întrebuințate, pentru modul în care vor fi utilizate cabinele de transport pe cablu. Pentru că acolo e un risc și bineînțeles nu au fost reglementate până acum, având în vedere că e posibil să fie aglomerație, ele trebuie să fie reglementate și reglementarea lor va fi prin ordin a mai multor miniștri, care vor semna un ordin comun. Probabil că va fi la jumătate de capacitate o cabină de schi. Restul, teleschiurile vor fi folosite normal, bineînțeles respectând condițiile care sunt până acum”, a declarat secretarul de stat pentru Știrile Pro TV.