Cu spioana-n pat! Cum au plantat chinezii „capcana de miere” pe pământ american

Cu spioana-n pat! Cum au plantat chinezii „capcana de miere” pe pământ american

Un nou scandal de spionaj cu aromă de miere pe axa Washington-Beijing bubuie în aceste zile peste Ocean. Fang Fang (sau Christine Fang) s-a inflitrat la vârful politicii americane. Fox News prezintă ițele acestei povești cu spioni și cu așa numitele „capcane de miere”.

Totul a început înainte de atacurile din 11 septembrie, când un ofițer de informații militare din SUA recruta lingviști pentru operațiuni de combatere a drogurilor. A fost contactat de o femeie care susținea că unul dintre potențialii lui angajați are legături cu terorismul. Cei doi s-au întâlnit într-un bar din Manhattan. De-aici o întreagă intrigă demnă de un film cu spioni.

Noțiunea de spioni căzuți în „capcana de miere” a revenit în centrul atenției în aceste zile după ce Axios a dezvăluit că democratul Eric Swalwell a fost prins în mrejele lui Christine Fang, bănuită de spionaj în favoarea Chinei. Ea a ajutat la strângerea de fonduri pentru campania de realegere a democratului și a recrutat cel puțin un stagiar în biroul acestuia. De asemenea, anchetatorii americani din California cred că Fang s-a învârtit în cercurile a numeroși politicieni între 2011 și 2015, având relații sexuale cu cel puțin doi primari din alte state.

Ofițerul militar care dezvăluie acum întreaga țesătură a acestei povești a relatat că, deși intâlnirile cu Fang s-au înmulțit, știa foarte puțin despre „prietena” sa. Ea pretindea că e de origine est-europeană. Nu lucrase niciodată, dar călătorise mult și a făcea ocazional lucrări de consultanță.

Ne puteți urmări și pe Google News

După 11 septembrie, ofițerul a ajuns în prima linie în războiul antiterorism, colaborînd cu autorități militare și de informații pentru depistarea spionilor și identificarea tehnicilor de „capcană de miere”. În care, așa cum s-a dovedit, avea să cadă chiar el.

Cea în care avea încredere îi cotrobăia noaptea prin calculator, se interesa de vecini, de diverse misiuni și de munca sa. Ba chiar și-a injectat colagen în burtă, pretinzând că e însărcinată. Ulterior, Fang avea să devină personaj nelipsit la evenimentele politice din San Francisco, oferindu-se voluntară în campanii și ajutând la strângerea de fonduri pentru politicieni democrați ca Swalwell și Gabbard.

Ofițerul spune că abia când a găsit copii ale permisului său de securitate ascuns în paginile unei reviste unde ea presupunea că el nu il va găsi, precum și un permis de intrare in baza Forței Aeriene MacDill, a început să aibă suspiciuni. Și-a alertat superiorii, iar anchetatorii federali au făcut o verificare a casei ca la carte, pentru a identifica mijloace de supraveghere. Era prea tîrziu, spionul fiind deja infiltrat în patul lui. Ofițerul cred că acea „capcană de miere” i-a fost întinsă de un fost militar din Forțele Aeriene, care avea legături cu o „armată de eliberare” străină. Și care a recrutat-o ​​pe Feng pentru a aduna cât mai multe informații privindagenți care erau implicați în contracararea misiunii lor.

„Capcana de miere” e una dintre cele mai utilizate tehnici de culegere de informații și de șantaj. Ținând cont că prostituția e renumită ca fiind mai veche profesie din lume, „capcana de miere” este una dintre cele mai vechi tehnici de colectare a informațiilor", a declarat Tony Schiena, președintele firmei de securitate MOSAIC. Și, adaugă el, o tehnică eficientă, deoarece e dificil de prevenit", încheie Fox News.