Premierul recunoaște: Eu sunt tipul care îți fură Crăciunul

Premierul recunoaște: Eu sunt tipul care îți fură Crăciunul

Emoționat până la lacrimi, premierul provinciei canadiene Manitoba și-a implorat concetățenii să nu se adune în timpul sărbătorilor pentru a limita răspândirea coronavirusului.

„Dacă în acest moment crezi că pandemia Covid-19 nu este reală, ești un idiot”, a declarat la televizor  primul ministru al provinciei Manitoba (Canada), Brian Pallister.

Premierul i-a implorat pe cetățenii provinciei să nu se întâlnească de Crăciun pentru a limita răspândirea coronavirusului. „Trebuie să înțelegeți că suntem cu toții în aceeași barcă. Țineți-vă departe unul de celălalt ”, a îndemnat Pallister, scrie Ouest-France.

„Eu sunt tipul care trebuie să-ți spună să stai deoparte de Crăciun și de sărbători, indiferent dacă le sărbătorești religios sau nu. Pentru acele sărbători pe care le celebrați în mod normal cu prietenii sau familia, în care împărtășiți amintiri și construiți altele noi, eu sunt tipul care vă va opri. Și spun asta pentru că vă va menține în siguranță ”, a continuat premierul din Manitoba.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu trebuie să mă iubiți”

Apoi, cu vocea tremurândă, liderul canadian a lansat: „Eu sunt tipul care îți fură Crăciunul pentru a te proteja”, făcând un apel la toată lumea să facă „alegerea corectă” în câteva zile și, prin urmare, să evite adunările.

„Nu trebuie să mă iubiți. Sper că în anii următori, mă veți respecta pentru că am avut curajul să vă spun ce trebuie să faceți”, a mai spus Brian Pallister.

Dacă a fost emoționat până la lacrimi, premierul din Manitoba și-a punctat discursul cu o notă de speranță pentru anul viitor: „Vom avea multe de sărbătorit și vom sărbători în același timp anul acesta (2020) dacă facem alegerile corecte”.