Moment istoric în lupta cu pandemia. Prima persoană din lume vaccinată pentru COVID-19: o irlandeză de 90 de ani. VIDEO

Moment istoric în lupta cu pandemia. Prima persoană din lume vaccinată pentru COVID-19: o irlandeză de 90 de ani. VIDEO

O femeie în vârstă de 90 de ani, din Irlanda de Nord, este prima persoană din lume căreia i-a fost administrat vaccinul pentru COVID-19 al Pfizer-BioNtech.

Acest moment marchează oficial începutul campaniei de vaccinare din Marea Britanie, transmite BBC. Margaret Keenan a declarat că s-a simțit „privilegiată” să primească vaccinul la Spitalul Universitar din Coventry. Keenan locuiește în Coventry, dar este originară din Eniniskillen, Irlanda de Nord, și a fost vaccinată de către asistenta medicală May Parsons la Spitalul Universitar al orașului, la 6.31 dimineața.

 

Ea a spus că a fi prima persoană vaccinată este „un privilegiu” și cel mai bun cadou de naștere pe care l-ar putea dori, deoarece ar însemna că ar putea petrece timp cu familia și prietenii de Anul Nou, după ce a fost singură în cea mai mare parte a anului.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu pot să îi mulțumesc îndeajuns lui May și echipei care au avut grijă de mine într-un mod extraordinar. Sfatul meu pentru oricine: vaccinați-vă, dacă eu am putut la 90 de ani, și voi puteți", a mai declarat Margaret Keenan.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze de vaccin, suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni în prima fază, dar numai 800.000 vor fi disponibile în primul val de vaccinare, care a debutat marți. Până la finalul anului vor fi disponibile în total 4 milioane de doze. Vaccinul se administrează în două doze injectate la diferență de cel puțin 3 săptămâni una de cealaltă. Vor avea prioritate la vaccinare persoanele din categoriile cele mai vulnerabile precum vârstnicii de peste 80 de ani și personalul medical și de asistență socială.