PSD vrea să facă guvernul. Remaniat și schimbat la față

PSD vrea să facă guvernul. Remaniat și schimbat la față Sursa foto: arhiva EVZ

După ce au câștigat alegerile, PSD îi cere președintelui Iohannis să îl lase să guverneze România. Oficial, PSD stă cu patru procente peste PNL.

Cei de la PSD se bazează pe declarațiile de săptămâna trecută a premierul Ludovic Orban, prin care spunea că partidul de pe primul loc este îndreptățit să formeze noul Guvern.

Acum, PSD și Marcel Ciolacu îi ceri lui Klaus Iohannis să numească un premier de la acest partid, care să încerce să formeze o susținere parlamentară.

„Românii au decis că PSD rămâne principala lor speranță pentru a scoate România din criza sanitară și cea economică în care au dus-o Orban și PNL! Azi, PSD este gata să se pună în slujba țării cu o echipă de profesioniști și un program de guvernare solid! Suntem gata să conducem România cu energie, profesionalism și competență pentru a readuce țara pe drumul cel bun", transmit pe Facebook social-democrații.

Ne puteți urmări și pe Google News

PNL a creat un haos inutil

În comunicatul celor de la PSD, postat pe facebook. se mai arată că PNL este singurul răspunzător pentru acest dezastru de la alegerile parlamentare din 2020.

„Deciziile liberalilor au generat un haos inutil care a inhibat participarea populației la acest scrutin atât de important. În ciuda acestor obstacole, am îndemnat oamenii să țină cont că votul le va determina viitorul, într-un moment critic din istoria națiunii noastre. Și milioane de români au răspuns prin #vot! Românii au spus clar că doresc preluarea controlului asupra pandemiei și înlăturarea unei guvernări incompetente care ne-a pus în pericol sistemul sanitar și viețile tuturor. De aceea, aceste alegeri pot fi considerate un referendum! Președintele României trebuie să înțeleagă mesajul votului și să asculte voința românilor! Altfel, mandatul lui și al oricărei formule guvernamentale formată de Orban și partidele de dreapta va fi lipsit de legitimitate", se mai arată în postarea PSD.

După numărarea a 99.91 la sută din voturi, la Camera Deputaților, PSD a obținut 30 %, PNL - 26.10%, USR PLUS - 15.89%, AUR - 9.38%, UDMR - 5.97%, PMP - 5.00%, PRO România - 4.25%.

La Senat, lucrurile stau în felul următor: PSD - 29.71%, PNL - 25.8 %, USR - 16.01%, AUR - 9.26%, UDMR - 5.98%, PMP - 5.00%, PRO România - 4.19 %.