Care va fi soarta expertului pandemiei, dr. Anthony Fauci? Joe Biden face anunțul

Care va fi soarta expertului pandemiei, dr. Anthony Fauci? Joe Biden face anunțul

Cel mai reputat expert în boli infecţioase din Statele Unite, Anthony Fauci, a atras mereu atenția prin integritatea pozițiilor sale legate de gestionarea pandemiei. El a fost vigilent chiar și în fața recalcitrantului Trmump.

Joe Biden a anunțat că i-a cerut imunologului Anthony Fauci - personalitate foarte respectată, care face parte din celula de criză a Casei Albe și care a condus strategia de control al pandemiei în Statele Unite - să facă parte în continuare din echipa sa în lupta împotriva COVID-19, relatează Știrile Pro TV.

Masca celor 100 de zile

Președintele ales a anunţat, joi, că intenţionează să le ceară americanilor, la 20 ianuarie, când se va instala la Casa Albă, să poarte mască de protecţie în primele 100 de zile ale mandatului său. ”Să purtăm mască 100 de zile, nu întotdeauna. Şi cred că vom vedea o reducere semnificativă (a infectărilor cu SARS-CoV-2)”, a îndemnat Biden.

Acesta a anunţat în acest interviu că echipa sa s-a întâlnit, joi, cu Fauci, directorul Institutului Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase. ”I-am cerut să rămână în postul pe care l-a ocupat cu ultimii preşedinţi şi i-am cerut să fie consilierul meu medical cu cel mai înalt rang şi un membru al echipei COVID”, a declarat noul preşedinte de la Casa Albă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Biden va face vaccinul anti-COVID

Joe Biden a anunţat, de asemenea, că se va vaccina împotriva COVID-19 după ce Anthony Fauci îi va da asigurări că vaccinarea nu prezintă vreun pericol. Președintele se va vaccina în mod public. ”Este important ca poporul american să ştie că este sigur să se vaccineze”, a subliniat el.

Fostul senator şi vicepreşedinte al lui Barack Obama a anunţat că va emite, după ce se instalează la Casa Albă, un decret prin care să le ceară americanilor să poarte masca de protecţie în clădirile federale şi în reţelele de transport interstatale.