RFI: Tesco retrage un avertisment în română adresat hoților din magazine

RFI: Tesco retrage un avertisment în română adresat hoților din magazine

Cea mai mare rețea de supermagazine din Marea Britanie, a retras afișe în limba română dintr-un magazin al său, care conțineau avertismente la adresa hoților din magazine. Afișele au creat indignare în rândul unor români din Marea Britanie.

„Am avut câteva cazuri de furt la magazinul nostru Telford Extra Store, astfel încât poliția locală ne-a furnizat niște afișe în mai multe limbi diferite, care avertizau că toți hoții din magazine vor fi urmăriți penal. Ne pare rău dacă aceste afișe au provocat ofensă - ele au fost acum eliminate.

Aceste afișe au fost expuse în magazinul nostru Telford Extra și ne-au fost date de poliția West Mercia.", se spune într-un comunicat trimis la RFI de către biroul de presă al Tesco.

Afișul în limba română conținea avertismentul "hoții din magazine prinși vor fi urmăriți penal. Ofițeri de poliție îmbrăcați în civil acționează în această zonă”.

Cea mai veche publicație online din Marea Britanie în limba română, Români în UK, a publicat câteva reacții ale românilor care trăiesc în această țară.

“Acest lucru se întâmplă într-un magazin din Marea Britanie. A viza o anumită naționalitate arată un comportament rasist și xenofob. Știu că avem anumiți indivizi care nu ne oferă niciun fel de mândrie, dar există asemenea persoane în orice țară, orice naționalitate. Când există oameni cinstiți și muncitori care lucrează legal în Marea Britanie, acest lucru nu este corect. Bună treabă Tesco”, a scris pe Facebook Ana-Maria Matei, o româncă stabilită în Leicester.

“Doaaamne ferește.. O să mă uit și eu prin Tesco mai atent de acum ?”, a scris o tânără.

“Dacă în altă țară a ajuns în punctul de a pune pancarte în română despre furat, iți dai seama cât de gravă e situația furtului comis de români acolo? E GRAV!”, este de părere un tânăr din Marea Britanie.

Telford este un oraș din partea central-vestică a Angliei, la 250 de kilometri nord-vest de Londra, cu o populație de circa 140000 de locuitori.

Tesco avea potrivit statisticilor oficiale 27% din piața supermarketurilor alimentare în luna mai 2020 și se situa pe locul 1 din acest punct de vedere în Marea Britanie. (Rador)

Ne puteți urmări și pe Google News