Targetul Ralucăi Turcan și al lui Ionel Dancă: președinția Camerei Deputaților

Targetul Ralucăi Turcan și al lui Ionel Dancă: președinția Camerei Deputaților

Mai sunt trei săptămâni până la ziua alegerilor parlamentare din România, 6 decembrie, dar politicienii au început competiția.

În interiorul partidelor. Între ei.

Pentru funcțiile importante din stat pe care doresc să le ocupe post-electoral. La PNL, deputatul Raluca Turcan și șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, se luptă pentru președinția Camerei Deputaților, funcție de top în statul român: a treia poziție în ierarhie, după cea de președinte al României și de președinte al Senatului.

În 30 de ani, PNL a deținut o singură dată șefia Camerei Deputaților

Cei doi au ceva în comun, în afara carnetului de partid. Vârsta. Amândoi au 44 de ani. Raluca Turcan îi este superioară lui Dancă la vechimea din partid: 12 ani, membră în PNL și 8 ani, membră în PLD, PDL. Adunați, 20 de ani în politică.

Ne puteți urmări și pe Google News

De 16 ani este deputat de Sibiu. Ionel Dancă are o vechime de 3 ani în PNL. S-a înscris în partid în anul 2017 când a și fost numit purtător de cuvânt al liberalilor. Până în 2017, între 2013-2016 a deținut funcții importante în administratia centrală, sub mandatele USL, apoi PSD.

Anterior acestui parcurs, a fost jurnalist și moderator TV. În prezent, Dancă este ministru și purtător de cuvânt al Guvernului.

Președintele PNL, Ludovic Orban, este cel care va decide între cei doi competitori. Dacă nu mai țintesc și alți liberali a treia funcție din stat. Dancă are experiență în comunicare publică și politică și background în administrație centrală. Raluca Turcan este o veterană în politică dar și în Camera Deputaților.

Competiția în interiorul PNL este deschisă. Să vedem cine mai urmează. Partidul Național Liberal a deținut o singură dată în cei 30 de ani, președinția Camerei Deputaților. În mandatul 2004-2008, când președinte a fost Bogdan Olteanu, condamnat în octombrie 2020 la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.