Ultima oră: O nouă declarație pe proprie răspundere! A intrat deja în vigoare. Amenzi mari

Ultima oră: O nouă declarație pe proprie răspundere! A intrat deja în vigoare. Amenzi mari Politie rutiera Sursa foto: EVZ

Începând de luni, 16 noiembrie, intră în vigoare o nouă declarație pe proprie răspundere care va trebui prezentată autorităților de toți cei care se deplasează în Sibiu, în condiții de carantină.

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Sibiu a decis că, municipiul Sibiu, localitatea Șelimbăr, cartierul Arhitecților care leagă Sibiul de Cisnădie, orașele Tălmaciu și Cisnădie, vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile, în contextul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus. Potrivit autorităților, măsura carantinei a intrat în vigoare la nivelul municipiului Sibiu începând de luni, 16 noiembrie, la ora 05:00.

Informația a fost publicată pe pagina de Facebook a Prefecturii județului Sibiu, unde au fost prezentate și restricțiile pe care trebuie să le respecte cetățenii din zonele carantinate.

Având în vedere numărul mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus, autoritățile sibiene au decis ca cei care locuiesc în zonele în care s-au înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri să fie carantinați. În cazul în care doresc să părăsească localitata aceștia vor trebui să prezinte o declarație pe proprie răspundere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform hotărârii adoptate de CJSU, circulația în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția cazurilor bine motivate. Deplasările sunt permise doar pentru aprovizionarea cu alimente, deplasarea la locul de muncă, pentru asistență medicală de urgență sau pentru îngrijirea copiilor sau a vârstnicilor.

Declarație obligatorie pentru deplasare

Chiar și așa, cei care se deplasează vor avea nevoie să prezinte o declarație pe proprie răspundere, legitimația de serviciu ori o adeverință eliberată de angajator. În acest context, Prefectura Sibiu a postat și modelul de declarație pe propria răspundere care va fi folosită pe durata carantinei de persoanele care intenționează să se deplaseze în afara localităților carantinate.

Conform documentului, persoanele care trebuie să circule în Sibiu și în celelalte zone carantinate vor trebui să treacă în declarație datele personale, nume, data nașterii, domiciliu, rezidență, precum și motivul deplasării și intervalul de timp alocat acesteia.

În ultimele două săptămâni, în judeţul Sibiu au fost confirmate pozitiv peste 2.000 de persoane, iar în municipiu rata de incidență cumulată a ajuns la 12,58 la mia de locuitori. Duminică au murit 6 persoane, iar de la începutul pandemiei 290 de oameni au fost răpuşi de coronavirus.