Tragedia de la Spitalul Piatra Neamț. Managerul - un jurist navetist, numit politic

Tragedia de la Spitalul Piatra Neamț. Managerul - un jurist navetist, numit politic

Actualul manager al Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, Lucian-Octavian Micu, numit în urmă cu mai puțin de o lună, este de profesie jurist și locuiește în municipiul Roman.

Fost primar al municipiului Roman, juristul Lucian Micu nu a mai putut candida pentru un nou mandat, la alegerile locale din acest an, deoarece a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Lucian Micu are interdicția de a mai ocupa o funcție aleasă până în anul 2023.

Noul manager a fost numit la conducerea Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț în data de 28 octombrie, pe criterii politice, datorită apartenenței la PSD. El este cel de-al nouălea manager care a ocupat această funcție, în ultimul an. Începând din luna decembrie a anului 2019 și până în prezent, la conducerea Spitalului Județean din Piatra Neamț s-au perindat nu mai puțin de nouă manageri, incluzându-l și pe Lucian Micu.

Sâmbătă seara, managerul Lucian Micu a ajuns la Piatra Neamț, la Spitalul Județean, la câtva timp după ce tragedia se consumase, iar incendiul a fost stins de pompieri. În urma acestei nenorociri, zece persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte, între care și un medic, au fost rănite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine este Lucian Micu

Lucian Micu este unul dintre politicienii care își datorează funcțiile ocupate carnetului de partid și mai puțin competențelor sale profesionale. El și-a început cariera politică în PSD, partid pe care l-a părăsit, în 2012, pentru UNPR. Datorită apartenenței la formațiunea generalului Gabriel Oprea, el a fost ales viceprimar al municipiului Roman, în mandatul 2012 – 2016.

În același an, Micu a ajuns primar interimar, după ce Laurențiu Leoreanu (PNL), primarul ales al municipiului Roman, și-a luat concediu ca să candideze la alegerile parlamentare. Nu a rămas prea mult în funcție deoarece Leoreanu a ratat ocazia de a reprezenta județul Neamț în Parlament.

În anul 2016, îl găsim pe Lucian Micu pe listele de candidați ai PNL pentru Consiliul Local Roman, ca secondant al lui Laurențiu Leoreanu. Redevine primar interimar după ce Leoreanu obține un mandat în Parlament, iar în 2017, la alegerile parțiale, este ales primar plin.

Până în aprilie 2020, când a pierdut definitiv procesul intentat de ANI pentru incompatibilitate, a fost primar PNL în Roman. Ulterior, după ce prefectul județului a semnat ordinul prin care a pierdut mandatul de primar, Lucian Micu s-a întors în PSD, iar câteva luni mai târziu a fost numit la conducerea Spitalului Județean din Piatra Neamț.