Asociația Foștilor Deținuți Politici din România: Legea nr. 130/2020 este inechitabilă și interpretabilă

Asociația Foștilor Deținuți Politici din România: Legea nr. 130/2020 este inechitabilă și interpretabilă

AFDPR atrage atenția că noua lege nr. 130/2020, privind acordarea unor drepturi foștilor deținuți politici, intrată în vigoare, este inechitabilă și interpretabilă.

AFDPR atrage atenția că proiectul de lege pe care l-a definitivat în 2017, care prevedea și introducerea copiilor acestora în Decretul de lege nr. 118/1990, nu a mai fost implementat. Anul acesta, o nouă lege privind acordarea unor drepturi foștilor deținuți politici a fost dezbătută în Parlament și a intrat în vigoare.

Într-un comunicat de presă trimis vineri, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) arată că proiectul de lege pe care l-a definitivat în 2017, care prevedea și introducerea copiilor acestora în Decretul de lege nr. 118/1990, nu a fost implementat.

Copiii noștri au fost solidari cu suferințele familiilor lor, ba mai mult, au suferit  ei înșiși, fiind discriminați, încă din copilărie, de pe băncile școlii, în diferite moduri de regimul comunist; cei mai mulți nu au putut urma meserii sau facultăți pentru care aveau vocație și pe care și le-au dorit și pentru ei destinul nu s-a împlinit la timpul potrivit. Era un proiect de lege echitabil, neinterpretabil și de bun-simț. A fost înmânat tuturor partidelor politice, de la care am primit promisiuni ferme de susținere. Ca de fiecare dată, promisiunea a fost una în van!”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„O lege inechitabilă”

AFDPR menționează că în 2020, un grup de parlamentari – deputați de la minorități, în frunte cu domnul ADNAGI SLAVOLIUB, au întocmit un nou proiect de lege cu aceeași temă, pe care l-au susținut și pentru care au obținut avize favorabile, acesta devenind între timp Legea nr. 130/2020.