Alertă mondială! Mutația care ar putea da lovitura fatală viitorului vaccin. E război psihologic

Alertă mondială! Mutația care ar putea da lovitura fatală viitorului vaccin. E război psihologic

Pandemia pare de nestăvilit, cifrele din ultimele zile bătând un alt record dramatic. Europa este într-un pericol maxim, căci o nouă mutație de SARS-CoV-2 riscă să readucă haosul.

Peste 620 de mii de oameni au fost infectaţi, iar mai mult de 9 mii au fost ucişi de coronavirus la nivel global în ultimele 24 de ore. În Italia, Franţa sau Germania, numărul infectărilor este depăşit de la zi la zi, deşi au fost introduse restricţii drastice. Carantina a intrat în vigoare şi în Grecia.

Orașele Europei se golesc

În Italia, Franţa sau Germania, numărul infectărilor este depăşit de la zi la zi. A fost haos în traficul din Atena înainte de intrarea în vigoare a noilor reguli de circulaţie. Mii de locuitori ai capitalei Greciei au plecat să petreacă perioada de carantină în localităţi rurale sau în oraşe mai puţin aglomerate. La primele ore ale dimineţii, străzile Atenei erau pustii.

De azi, elenii mai pot ieşi din casă doar cu declaraţii pe proprie răspundere pentru muncă, exerciţii fizice, plimbarea animalelor sau pentru cumpărături. Toate magazinele, mai puţin cele alimentare, farmaciile şi benzinăriile s-au închis, potrivit Observatornews.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu carantina se confruntă de ieri şi italienii. 3 regiuni nordice şi Calabria în sud au fost vizate de noile restricţii. Cu toate acestea, numărul de infecţii a continuat să crească. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 38 de mii, iar spitalele sunt tot mai aglomerate. Cu noi recorduri de cazuri s-au confruntat şi Franţa, unde s-au raportat 60 de mii de infecţii, dar şi Germania cu peste 23 de mii de noi infectări.