Moartea plutește deasupra Europei. Nici carantina nu îi mai ajută. Bilanț devastator

Moartea plutește deasupra Europei. Nici carantina nu îi mai ajută. Bilanț devastator

Unul dintre cele mai importante state din Europa a înregistrat vineri 60.486 de noi cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus, după ce joi a raportat 58.046 de cazuri.

Noile îmbolnăviri ridică numărul total de cazuri confirmate la 1.66 milioane, ceea ce situează Franţa în urma Rusiei care, cu 1.73 milioane de cazuri, ocupă locul al patrulea la nivel mondial după SUA, India şi Brazilia, informează AFP citând datele furnizate de ministerul sănătăţii de la Paris.

Ministerul francez a raportat, de asemenea, 828 de noi decese cauzate de COVID-19, dintre care 398 în spitale în ultimele 24 de ore şi 430 de decese în azile de bătrâni în ultimele trei zile. Joi, ministerul a raportat 363 de decese în spitale.

Cel mai mare număr de decese provocate de COVID-19 într-o singură zi în Franţa s-a înregistrat pe 15 aprilie: 1.438 de morţi

La o săptămână după ce guvernul a impus o nouă carantină la nivel naţional, numărul persoanelor spitalizate a crescut cu 553 şi a ajuns la un total de 28.979, cea mai mică creştere zilnică în ultimele aproape trei săptămâni.

Numărul persoanelor aflate la terapie intensivă cu COVID-19 a crescut cu 101, ajungând la un total de 4.331 de cazuri, cea mai mică creştere din ultimele şase zile.

Franța a intrat în stare de urgență. Afacerile neesențiale vor fi închise

Săptămâna trecută, președintele Emmanuel Macron anunța că, începând de pe data de 30 octombrie, afacerile neesențiale vor fi închise. Pe de altă parte, școlile vor rămâne deschise. Francezii vor avea voie să iasă din casă pentru achiziționarea de bunuri esenţiale, să meargă la medic sau să facă ora zilnică de mişcare în aer liber.

„Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Spre deosebire de primul val, toate regiunile se află acum pe pragul de alertă. (…) Responsabilitatea mea este de a-i proteja pe toți francezii, în ciuda polemicilor, în ciuda dificultății deciziilor care trebuie luate. Îmi asum pe deplin. Al doilea val al pandemiei va fi mai greu, mai letal decât primul”, a declarat Emmanuel Macron.

„Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise”, a mai spus președintele.

Ne puteți urmări și pe Google News