Covid-19, Marea Britanie. Boris Johnson va declara carantină timp de o lună

Covid-19, Marea Britanie. Boris Johnson va declara carantină timp de o lună

Regatul Unit a depășit un milion de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2

Potrivit mai multor mass-media, citând surse guvernamentale, liderul conservator va anunța o reîngrădire în Anglia, cu închiderea afacerilor neesențiale.

Potrivit presei britanice, noile măsuri ar putea intra în vigoare începând de săptămâna viitoare.

Marea Britanie a trecut de un milion de cazuri de infectări de la începutul pandemiei, cu 1.011.660 de cazuri anunțate de guvern sâmbătă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marea Britanie, cea mai îndurerată țară din Europa, a înregistrat un total de 46.555 de decese care au avut loc în termen de 28 de zile după un screening pozitiv pentru Covid-19, din care 326 în ultimele 24 de ore.

O revenire la măsurile restrictive ar fi un reviriment pentru Boris Johnson, care până acum a rezistat apelurilor de izolare a întregii Anglii, chiar și pentru o perioadă scurtă de două până la trei săptămâni, așa cum a sugerat opoziția  din Partidul Laburist.

Dar Marea Britanie este puternic lovită de al doilea val de Covid-19, iar consilierii științifici guvernamentali îl îndeamnă pe Boris Johnson să acționeze acum și să declare carantină, pentru a permite familiilor să se reunească pentru Crăciun.

Mai multe țări europene, printre care Irlanda, Franța și Belgia, au anunțat reîngrădiri totale sau parțiale pentru a reduce răspândirea virusului.

Johnson a introdus un sistem pe trei niveluri luna aceasta, în încercarea de a se îndepărta de un al doilea blocaj la nivel național.

Dar, pe măsură ce cazurile continuă să crească, se așteaptă ca premierul să spună națiunii că o nouă revenire la restricții este imposibil de evitat, chiar dacă se va confrunta cu o imensă rebeliune conservatoare din partea parlamentarilor săi.