„Rasismul” lui Trump. O femeie de culoare va conduce 77 de secții de poliție din New York

„Rasismul” lui Trump. O femeie de culoare va conduce 77 de secții de poliție din New York

Juanita Holmes, a fost promovată, joi, într-un post-cheie din poliția new-yorkeză, o premieră care ar trebui să contribuie la restabilirea încrederii într-o poliție supusă focului criticilor de la mișcarea Black Lives Matter.

Primarul democrat din New York, Bill de Blasio, a numit-o astfel pe Juanita Holmes șef de patrule, plasând-o la conducerea celor 77 de secții de poliție și a majorității polițiștilor din NYPD, prima forță de poliție municipală din Statele Unite, cu aproape 35.000 de angajați.

„Este incredibil de important ca liderii poliției să arate ca orașul (...), să simtă cu adevărat cartierele și oamenii”, a declarat primarul democrat.

După 30 de ani de ascensiune în forțele de poliție și o scurtă experiență în sectorul privat, Juanita Holmes era deja, din decembrie,  responsabilă a „colaborării” cu populația.

Ne puteți urmări și pe Google News

Holmes a recunoscut că numirea sa a venit într-o „perioadă tulbure” pentru poliția din New York.

NYPD a fost acuzat pentru prima dată de numeroase brutalități în timpul protestelor masive ale organizației Black Lives Matter, proteste care au zguduit New York-ul după moartea afro-americanului George Floyd, la sfârșitul lunii mai.

Apoi, pentru că ar fi slăbit vigilența, contribuind la o izbucnire de omucideri și incidente cu arme de foc, pentru prima dată din anii 1990.

Efectul insurgenților Black Lives Matter

Un număr neobișnuit de mare de polițiști au plecat sau vor să să se retragă, un semn al moralului scăzut în rândul forțelor de ordine.

Aceasta după ce insurgenții Black Lives Matter și-au întețit violențele în timp ce susținătorii lor, încurajați de democrați, au lansat adevărate atacuri la adresa poliției din New York. În mai multe orașe și state americane, politicienii de stânga au încurajat municipalitățile să reducă drastic bugetele forțelor de ordine.

În anumite cazuri, s-a cerut pur și simplu desființarea poliției.

Și fostul șef al patrulării, de origine dominicană, demisionase recent, după mai puțin de un an de la numirea sa în funcție, după dezacorduri cu primarul, potrivit presei locale.