Joe Biden a votat anticipat în Delaware. Discurs anti-Trump despre Covid-19

Joe Biden a votat anticipat în Delaware. Discurs anti-Trump despre Covid-19

La fel ca și adversarul său republican Donald Trump, candidatul democraților la Casa Albă și-a exercitat dreptul de vot în fieful său din Wilgminton.

Rivalul democrat al actualului președinte al Statelor Unite, Joe Biden, a votat anticipat, miercuri, în orașul natal Wilmington, în statul Delaware, pentru alegerile prezidențiale împotriva lui Donald Trump.

După un scurt discurs asupra pandemiei Covid-19, fostul vicepreședinte al SUA, în vârstă de 77 de ani, aflat în fruntea sondajelor, a mers la vot, în fața camerelor de filmat postate în afara secției de votare, împreună cu soția sa, Jill Biden, scrie AFP.

Joe Biden a făcut din gestionarea pandemiei Covid-19 de către administrația Trump, această profundă criză de sănătate care a provocat peste 225.000 de morți în Statele Unite, principalul său unghi de atac împotriva republicanului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele Trump a votat anticipat sâmbătă, cu zece zile înainte de alegerile prezidenţiale, pentru un „un tip cu numele Trump“, într-o secţie de vot din West Palm Beach, în Florida.

„Cu cine aţi votat, domnule preşedinte?” l-au întrebat jurnaliștii. „Am votat cu un tip pe nume Trump. Vă mulţumesc tuturor!”, a răspuns el râzând.

Este un vot extrem de sigur, cu mult mai sigur decât atunci când vă trimiteţi buletinul de vot prin poştă, a declarat miliardarul republican, care afirmă mereu, fără a aduce probe, că există riscul unor fraude masive legate de votul prin corespondenţă. Totul este perfect, în manieră foarte strictă, cu respectarea regulilor, a adăugat el.

Prezență-record la vot

A fost cazul și pentru 70 de milioane de americani, de teama pandemiei Covid-19.

O participare masivă la vot care indică un interes sporit al americanilor faţă de competiţia dintre preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden, scrie Agerpres.