Alegerea lui Nicușor Dan și noile jocuri de putere. Relație cu Vlad Voiculescu scârțâie

Alegerea lui Nicușor Dan și noile jocuri de putere. Relație cu Vlad Voiculescu scârțâie

Primarul ales de bucureșteni, Nicușor Dan și viitorul său viceprimar, Vlad Voiculescu, par să fi ieșit din euforia care a urmat scrutinului din 27 septembrie. Răceala celor doi ar fi alimentată în principal de rațiuni legate de cele două formațiuni, actori-cheie ai scenei politice, care îi susțin.

Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu nu s-au mai întâlnit de aproape o lună, iar potrivit informațiilor publicate de Libertatea, motivul răcelii ar fi îndepărtarea susținătorilor lui Nicușor Dan de pe listele USR-PLUS pentru parlamentare şi apropierea viitorului primar general de PNL.

„Am schimbat mesaje"

Cei doi politicieni invocă "perioada foarte aglomerată" ca motiv al îndepărtării şi recunosc chiar ei că în timpul trecut de la alegerile locale nu s-au văzut, dar au discutat prin intermediul mesajelor.

„Am schimbat mesaje. O să existe o întâlnire în care o să avem fiecare dintre noi stabilite mecanismele administrative asupra lucrurilor pe care le vom face. Această întâlnire va avea loc, dar mai avem multe chestiuni administrative de lămurit, spre exemplu care e mecanismul de schimbare a conducerilor de direcții, de desființare a companiilor municipale. Cam asta i-am transmis și lui", a declarat Nicușor Dan, pentru sursa citată, referitor la subiectul Vlad Voiculescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gruparea Barna ia caimacul

Unul dintre motivele răcelii dintre cei doi s-ar afla, însă, în mișcările subterane petrecute în USR-PLUS în ultimele zile, acolo unde vechii susținători ai lui Nicușor Dan au ieșit de pe listele USR-PLUS pentru Parlament. Ana Ciceală, Mihai Goțiu, Vlad Alexandrescu și Florina Presadă nu au mai prins locuri eligibile la alegeri, pentru că sistemul de vot decis i-a avantajat pe cei din gruparea lui Dan Barna și pe cei din PLUS.

De cealaltă parte, cei din tabăra Voiculescu-PLUS îi reproșează lui Nicușor Dan o prea puternică apropiere de PNL. Primarul ales al Capitalei a fost mereu flancat în campanie și după de premierul Ludovic Orban, zilele trecute vorbindu-se chiar de o posibilă înscriere a lui Dan în PNL.

"Ce se va întâmpla în viitor o să vedem. Pentru moment vreau să mă concentrez pe problemele pe care le are Bucureştiul", a spus Nicușor Dan, la câteva zile de victorie. "E clar că e în tabăra PNL, e vizibil pentru toată lumea", spun în replică cei de la PLUS.