METEO. E acel moment al toamnei: Haine cu blană și pantaloni scurți pe stradă

METEO. E acel moment al toamnei: Haine cu blană și pantaloni scurți pe stradă

Meteorologi anunță că încălzirea vremii va continuă şi se va resimţi în cea mai mare parte a ţării, dar diminețile vor rămâne reci. Cerul va fi variabil pe întreg teritoriul României.

În multe zone se va forma ceață sau nebulozitate joasă, izolat la începutul intervalului și local noaptea, cu o probabilitate mai mare în regiunile extracarpatice, pe văi și în depresiuni. Vântul va suflă slab şi moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12°C în depresiuni și 23°C în sud și est, iar cele minime între -6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în jurul a 13 grade pe litoral. Pe arii restrânse în depresiuni și în zonele deluroase se va produce brumă.

Vremea în Capitală

Potrivit ANM, în București, încălzirea uşoară a vremii va continuă, dar dimineața și noaptea se va menține rece. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 6…7 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 3 grade. Cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atmosferă va fi însorită, însă în primele ore ale zilei, mai sunt condiţii de ceaţă în regiunile extracarpatice.

Vineri vremea va fi plăcută şi se face mai cald decât ar fi normal la această dată. În termometre, se ating 24 de grade iar pe seara, în nord-vest s-ar putea să plouă puţin.

Sâmbăta sunt anunţate înnorări şi ploi în jumătatea de nord a tării, temperaturile scad uşor dar se vor situa în continuare peste normalul perioadei. În rest, avem soare şi câteva ploi sporadice.

Vremea la munte

La munte,  în weekendul 24-25 octombrie acestea să scadă uşor spre 12 grade.

În tot acest interval temperaturile nocturne vor fi în creştere treptată până la valori medii în jur de 6 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice constante, în medie cu maxime de 8…10 grade şi minime de 0…4 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creştere începând cu data de 24 octombrie. Vor fi ploi, iar spre finalul intervalului se vor semnala şi lapoviţă şi ninsori, la altitudini mari.