Asinoterapia combate pandemia. Terapie pentru infirmieri la „Măgarul fericit”

Asinoterapia combate pandemia. Terapie pentru infirmieri la „Măgarul fericit”

Terapia care implică animale este folosită pentru a trata stresul, depresia sau anxietatea, printre altele.

Măgarii se apropie de asistenții medicali, își freacă ușor capul de oameni în timp ce sunt mângâiați pe nas  și li se oferă morcovi.

Sesiunea de relaxare a început: în Spania, o asociație oferă terapii anti-stres gratuite cu măgari pentru lucrătorii din domeniul sănătății, epuizați și stresați de lupta lor împotriva pandemiei Covid-19.

Cu un mânz de zece zile în brațe, Monica Morales este una din asistentele care se relaxează în cadrul acestei terapii oferită de asociația „El Burrito Feliz”, sau „Măgarul fericit”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ceea ce am trăit (în timpul primului val al epidemiei) a fost apăsător și stresant iar acum se repetă și acum”, spune Monica, care a lucrat timp de două luni într-un spital din Madrid în primăvară, la vârful pandemiei care lovește acum și în Huelva (sud).

„Sunt din ce în ce mai mulți pacienți și este din ce în ce mai multă tensiune, atât între colegi, cât și în oraș. A fi cu ei mă ajută foarte mult”, explică ea, arătând către măgari.

Lansat la sfârșitul lunii iunie, proiectul „Donkey Doctor” își propune să-i ajute pe îngrijitorii traumatizați de lupta împotriva Covid-19 care a ucis peste 33.000 de oameni în Spania și a infectat aproape un milion de persoane.

Terapia care implică animale, de regulă caii și câinii,  este folosită pentru a trata stresul, depresia sau anxietatea, printre altele.