Cum a luat DIICOT țeapă la o operațiune de trafic de droguri! Procurorii vor banii înapoi

Cum a luat DIICOT țeapă la o operațiune de trafic de droguri! Procurorii vor banii înapoi

Procurorii DIICOT îi solicită unui bărbat trimis în judecată și plata unei sume de bani, cheltuite din fondurile operative, și care a dispărut cu ocazia unei livrări de droguri monitorizate.

DIICOT Craiova a dispus trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de trafic de droguri, pentru comiterea infracțiunii de droguri de mare risc. În rechizitoriu se mai arată că, inculpatul i-a dat țeapă colaboratorului autorizat, care a plătit pentru droguri suma de 1.100 de lei, dar nu a mai văzut marfa niciodată.

„În data de 11 iunie 2020, inculpatul Văduva Rareș Nicolae Ilie l-a indus în eroare pe colaboratorul autorizat de către procuror, promițându-i că-i va procura și vinde droguri de risc în valoare de 1.100 lei, primind suma de bani menționată fără a mai furniza drogurile”, se arată în rechizitoriu

Pentru a nu pierde banii de flagrant, procurorii DIICOT Craiova au decis să continue operațiunea și l-au trimis pe colaboratorul autorizat de mai multe ori, să cumpere droguri de la traficantul Văduva. Așa se face că, până la urmă, traficantul a livrat droguri, și cu alte ocazii, fără să știe că o face unui colaborator DIICOT.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În data de 24 februarie 2020, Văduva Rareș Nicolae Ilie a vândut canabis (0,97 grame - sub forma unor muguri vegetali de culoare verde - oliv, droguri, ambalate în două plicuri din plastic tip zip-lock), colaboratorului autorizat de către procuror, pentru suma de 140 de lei”, se arată în rechizitoriu.

Captură de țigări la Craiova

În urmă cu câteva zile, mai exact pe data de 14.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 6 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă.

Anchetatorii susțin că, în perioada iulie 2019 – octombrie 2020, pe raza județului Dolj, s-a constituit și a activat o grupare infracțională organizată, specializată în comercializarea de țigarete provenite din contrabandă

Liderul grupării asigura aprovizionarea cu țigarete de contrabandă a membrilor de pe palierul II. Aceștia, la rândul lor, le comercializau către diverse persoane, distribuitori finali, care fie le valorificau în incinta unor magazine sătești de pe raza județului Dolj, fie le comercializau stradal, în Piața Centrală a municipiului Craiova.

La data de 14.10.2020, procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 14.644 de pachete de țigarete, precum și sumele de 46.325 lei, 19.270 euro şi 110 lire.