Alexandru Rafila intră în politică. Cum comentează Orban

Alexandru Rafila intră în politică. Cum comentează Orban Sursa foto. EVZ

Dr. Alexandru Rafila dă marea lovitură, intră în politică. Anunţul oficial a fost făcut de un lider important.

UPDATE 1: Ludovic Orban a reacţionat la aflarea veştii că Alexandru Rafila va candida la parlamentare pe listele PSD-ului

S-a schimbat cu ceva PSD? Nu s-a schimbat cu nimic. Cu o floare nu se face primăvară. Nu cunosc abilităţile politice ale domnului Rafila. Cred că locul domnului Rafila nu este în PSD. Mi se pare că a luat o decizie greşită şi într-un moment în care, să fim cinstiţi, e nevoie de fiecare specialist în această bătălie. (...) Dar, în fond, este decizia fiecărui om, ea va fi judecată de oameni. Pe de altă parte, PSD rămâne un partid la fel de retrograd, un partid care se comportă ca un duşman al României prin aproape tot ceea ce face, a delcarat premeierul.

UPDATE:  Medicul Alexandru Rafila a declarat joi că nu este un conflict de interese între faptul că va deveni membru al unui partid şi că este membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rafila: Eu am avut două mandate - am avut unul de membru în Comitetul Permanent al Biroului OMS pentru Europa, mandatul a fost în perioada 2014-2017; în momentul de faţă sunt membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din partea României şi mandatul a început în anul 2018 şi se va termina în mai, anul viitor. Este un mandat limitat de reprezentare a ţării. Alegerea mea în Comitetul Executiv, ca şi în Comitetul Permanent, şi desemnarea au fost din partea Ministerului Sănătăţii, dar aplicaţia a fost făcută de mine, iar colegii de la OMS au luat în considerare elementele din CV-ul meu care au făcut posibil accesul la această poziţie. Alte ţări sunt reprezentate în Comitetul Executiv de miniştrii Sănătăţii, dar lucrul acesta, de obicei, se întâmplă pentru persoanele din alte zone, de pe alte continente. În Europa pot să fie persoane care cunosc administraţia publică foarte bine şi cunosc problemele de sănătate locale şi globale care sunt desemnate de ţări şi nu are niciun fel de legătură apartenenţa la un partid politic. Deci, nu este în niciun fel un conflict de interese, a spus Rafila într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Prof. dr. Alexandru Rafila s-a alăturat echipei PSD, pe care o va reprezenta în Parlament, a anunţat, joi, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.
Aşa cum v-am promis şi dumneavoastră, şi colegilor mei, şi simpatizanţilor PSD de când am preluat funcţia de preşedinte al PSD, am spus foarte clar că partidul trebuie să se deschidă în primul şi în primul rând pentru specialişti din prima linie deja recunoscuţi atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Astăzi îi mulţumesc domnului prof. dr. Rafila că s-a alăturat echipei noastre şi sunt ferm convins că această luptă cu pandemia nu este una de conjunctură şi nu este o luptă care va dura foarte puţin timp. (...) Domnul Rafila trebuie să se regăsească în viitorul Parlament al României, a declarat Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), are o imagine foarte bună în Bucureşti, potrivit unor sondaje recente, şi se pare că este alegerea lui Victor Ponta pentru a ocupa fotoliul pe care stă acum Gabriela Firea.

Spre deosebire de Raed Arafat, Alexandru Rafila s-a remarcat prin poziții echilibrate, fiind una din vocile raționale ale acestei perioade.

„Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri, care sunt introduse acum, adică cele referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate. Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile. Sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor. Pe de altă parte aştept, este posibil să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus” , a declarat Prof. Rafila, în contextul creșterii numărului persoanelor depistate cu COVID-19 în România.

Spre deosebire de Raed Arafat, Alexandru Rafila s-a remarcat prin poziții echilibrate, fiind una din vocile raționale ale acestei perioade critice prin care trece România şi restul planetei.