NEWS ALERT. Situație explozivă în Capitală! Rată mare de infectare. Ședință la Guvern

NEWS ALERT. Situație explozivă în Capitală! Rată mare de infectare. Ședință la Guvern

Un raport al Institutului Național de Sănatate Publică prezentat marți arata faptul că rata de infectare a sărit de 3 cazuri la mia de locuitori În Capitală.

Se pare că Bucureștiul va intra în Scenariul Roșu.

Premierul Ludovic Orban se întâlnește, astăzi, la Palatul Victoria, cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Situația din ultimele ore a scăpat de sub control și este de așteptat ca guvernul să ia noi măsuri, mai ales după că s-a anunțat că rata de infectare în Capitală a trecut de bariera de 3 cazuri la mia de persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat încă de sâmbătă că, în cazul în care la Bucureşti coeficientul infectărilor cu noul coronavirus va depăşi pragul de 3 la mia de locuitori, şcolile vor trece în regim online.

Ne așteptăm și la telemuncă. Nu se știe încă dacă pe locuitorii Capitalei îi va aștepta și completarea declarațiilor pe proprie răspundere, ca în starea de urgență.

În ultima perioadă, aproape zilnic au fost înregistrate peste 400 de infectări cu coronavirus în Capitală.

Conform raportului INSP, Bucureştiul este singurul oraş din ţară care a depăşit această rată a infectărilor.

În școli, potrivit raportului INSP, acum sunt 40 de focare cu 186 de cazuri de infectare.

Trebuie precizat că că Grupul de Comunicare Strategică anunța luni că rata infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 2,66 în București. În raportul INSP se precizează că rata de 3,11 ar fi fost atinsă duminică, 11 octombrie.

NSP a anunțat astăzi că în săptămâna 5 - 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj, iar 27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt.

În 31 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori, iar 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60,1% din decese au fost la bărbați. 95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

În Bucureşti incidenţa este de 3,117 cazuri la 1000 de locuitori.

Și prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a spus săptămână trecută că, dacă rata de incidență ajunge la 3, atunci "se vor lua măsuri extreme". El a vorbit că ne putem aștepta la impunerea stării de urgență de către CNSU.

Cifrele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică întîrzie.