Un număr uriaș de americani candidează la președinție. Câți rivali au Trump și Biden

Un număr uriaș de americani candidează la președinție. Câți rivali au Trump și Biden

În zona puțin știută a alegerilor din SUA se întâmplă lucruri interesante.

America, dar și restul lumii așteaptă marea bătălie, alegerile pentru Casa Albă, ce va avea loc la data de 3 noiembrie, atunci când cetățenii Statelor Unite ale Americii vor fi chemați la urne. Ei au de ales între actualul președinte, Donald Trump, reprezentantul republicanilor, cel care își dorește încă un mandat, și Joe Biden, susținut de Partidul Democrat. Toți ochii sunt ațintiți asupra celor doi, dar există mulți alți candidați care sunt în joc pentru că au intrat în această cursă. Bineînțeles, ei sunt pata de culoare a alegerilor, pentru că niciunul nu are șanse să se instaleze la Casa Albă.

Fiecare este ori independent, ori susținut de un alt partid insignifiant. Până acum, în istoria SUA, doar generalul George Washington, primul președinte, n-a avut susținerea unui dintre cele două mari partide. 1.214 americani au intrat în joc, după cum anunță jurnaliștii de la BBC. 

Antreprenor miliardar în criptomonede

Ne puteți urmări și pe Google News

În teorie, ca să candidezi pentru funcția de președinte, trebuie să te fi născut în SUA, să ai peste 35 de ani și să fii rezident al acestei țări de cel puțin 14 ani. Buletinele de vot ar trebui să arate ca niște registre, la 1.214 candidați, dar nu va fi așa. Și asta pentru că doar patru dintre candidați s-au înscris în suficiente state încât să poată obține, în teorie, cei 270 de electori necesari pentru câștigarea președinției. Aceștia sunt Donald Trump (Partidul Republican), Joe Biden (Partidul Democrat), Jo Jorgensen (Partidul Libertarian) și Howie Hawkins (Partidul verde).

Unul dintre candidați, cu care sursa citată a stat de vorbă este Jade Simmons. Fost fotomodel, ea cântă la pian și-și câștigă existența din muzică. „Sunt un candidat neconvențional, dar sunt potrivită pentru aceste vremuri neconvenționale”, spune americanca.

Brock Pierce este un fost actor fără anvergură, iar în prezent se ocupă de antreprenoriat, fiindmiliardar în criptomonede. Candodează pentru că este îngrijorat de soarta SUA. Până acum a investit 3,7 milioane de dolari în campania sa.