Străinul e de vină! Cine a fost scos țap ispășitor pentru înfrângerea din Islanda

Străinul e de vină! Cine a fost scos țap ispășitor pentru înfrângerea din Islanda

Mai mulți oameni din fotbalul românesc l-au indicat pe portughezul Mario Camora, vinovat pentru înfrângerea suferită de Naționala României în fața Islandei.

Jucătorul portughez, care activează la CFR Cluj, a fost recent naturalizat și a debutat la Naționala României în meciul cu Islanda. Mai mulți oameni de fotbal îl văd pe Camora vinovat pentru primul gol primit de România în acest meci decisiv.

„Îl apreciez pe Camora pentru performanțele de la CFR. A avut o prestație modestă, ca întreaga echipă. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, Camora e vinovat la primul gol. Nu se poate! O să vedeți că și Manea e sub linia fundașilor centrali la al doilea gol”, a spus Anghel Iordănescu, fostul antrenor al Naționalei, conform digisport.ro.

Jocul portughezului a fost analizat și de Răzvan Raț, fostul international român care a jucat, la Națională, pe același post ca și Mario Camora, pe flancul stâng al apărării. Fostul fundaș a comentat prestația lui Camora și a apreciat că acesta nu a făcut față presiunii jocului și așteptărilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pentru Camora, e clar că a fost presiunea, indiferent că ai 33 de ani. Nu este același lucru să joci la echipa de club și la națională. Sunt lucruri total diferite. Adică poți să fii jucător foarte bun la echipa de club. Presiunea care a fost pe Camora a fost una uriașă, așteptările erau mari. Plus că a fost folosit într-un meci în care se decidea soarta noastră”, a precizat Răzvan Raț, conform sursei citate mai sus.

Emoțiile debutului și-au spus cuvântul

O opinie asemănătoare a avut și fostul jucător Daniel Niculae, care a pus jocul slab al portughezului pe seama emoțiilor debutului.

„Cred că a fost o presiune uriașă pe umerii săi, știm ce înseamnă un debut la echipa națională. Sunt variante, e strategia antrenorului, s-a gândit și la adversar. Noi suntem jucători tehnici. Echipa națională este echipa națională, nu este echipa de club. Noi nu avem maturitate la nivel de echipă națională”, a spus Daniel Niculae.

Islanda - România s-a terminat 1-2, în semifinalele barajului pentru calificarea la Euro, iar islandezii s-au calificat în finala barajului de la Budapesta, unde vor întâlni Ungaria, în data de 12 noiembrie, conform digisport.ro.