Înmormântare cu dosar penal. Rudele mortului trebuie să răspundă

Înmormântare cu dosar penal. Rudele mortului trebuie să răspundă Sursă foto: Arhiva EvZ

Polițiștii din Tulcea au demarat o anchetă penală după ce o femeie care a decedat din cauza noului coronavirus a fost înmormântată fără să fie respectate restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Cercetările au început după ce în spațiul public au apărut mai multe imagini din care se vede că familia femeii, din localitatea Telița, județul Tulcea, nu a respectat măsurile impuse de autorități.

Inspectoratul de Poliție al Județului Tulcea a transmis presei un comunicat prin care anunță că lucrătorii serviciului de poliție s-au sesizat din oficiu, după apariția imaginilor și au întocmit un dosar pentru săvârşirea  infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini din care reiese faptul că o familie din localitatea Teliţa ar fi efectuat pregătiri pentru înmormântarea unei rude, despre care ar fi existat suspiciunea infectării cu COVID-19, fără a fi luate măsurile necesare de limitare a răspândirii virusului, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Tulcea s-au sesizat din oficiu, întocmind un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată în comunicatul de presă transmis de Poliția Tulcea.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cauză, cercetările sunt derulate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, în vederea clarificării situației de fapt.

„În cauză se efectuează cercetări cu privire la faptă, sub coordonarea organului de Parchet competent”, au precizat reprezentanţii IPJ Tulcea.

Pe de altă parte, una dintre fiicele femeii decedate, a afirmat că înmormântarea s-a făcut în conformitate cu regulile impuse de autorități și că la tristul eveniment nu au fost prezente decât rude, iar nu și persoane din afara familiei, așa cum susțin polițiștii.

La rândul său, Paul Mitu, viceprimarul comunei Frecăţei, de care apaține localitatea Telița, a declarat că rudele persoanei decedate au solicitat, duminică, un buldoexcavator din partea Primăriei pentru înmormântare.

„Au cerut ca buldoexcavatorul ca să fie folosit şi pentru acoperirea gropii, lucru care este imposibil de făcut fără a deteriora sicriul. Eu personal am fost duminică la Tulcea să le aduc certificatul medico-legal necesar înmormântării”, a precizat viceprimarul comunei Frecăţei, după cum relatează Agerpres.