Doi poliţişti, bătuţi crunt. Le-au fost furate armele din dotare

Doi poliţişti, bătuţi crunt. Le-au fost furate armele din dotare

Doi poliţişti aflaţi într-o misiune de filaj au fost bătuţi curnt şi răniţi prin împuşcare. Este incredibil cum s-a întâmplat totul.

Doi poliţişti aflaţi într-o misiune de filaj au fost bătuţi crunt şi răniţi prin împuşcare de către nişte agresori neidentificaţi, care le-au sustras armele din dotare.

Totul s-a întâmplat miercuri seara în regiunea pariziană, a fost un act de o violenţă fără precedent, potrivit ministrului de interne francez, Gérald Darmanin.

Membri ai poliţiei judiciare din Cergy-Pontoise au fost luaţi prin surprindere în jurul orei 20:30 GMT în timp ce se aflau într-o misiune de supraveghere în maşina lor care nu avea însemnele poliţiei, conform unor surse ale poliţiei franceze. Ambii au fost spitalizaţi la Paris.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre poliţişti, cu patru plăgi prin împuşcare, în special la vezică şi artera femurală, este grav rănit, a indicat Ludovic Collignon, de la sindicatul poliţiştilor Alianţa. Cel de-al doilea poliţist are două plăgi prin împuşcare la picior.

Au fost scoşi din maşină, bătuţi şi apoi împuşcaţi cu armele lor de serviciu pe care agresorii le-au sustras

Sprijin total pentru cei doi poliţişti, atacaţi violent în această noapte la Val d-Oise în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, a transmis printr-un tweet ministrul de externe Gerald Darmanin. Aceste acte - tiruri cu arme de foc asupra forţelor de ordine - sunt de o violenţă fără precedent. Toate măsurile s-au luat pentru a-i găsi pe autori, a adăugat el.

Potrivit lui Philippe Rouleau, primarul localităţii Herblay, unde a avut loc incidentul, poliţiştii au fost reperaţi de trei indivizi. Nu cred că ştiau că sunt poliţişti. A fost o încăierare şi o bătaie teribile. În toiul încăierării, agresorii le-au sustras armele şi au tras asupra lor de la mică distanţă, a afirmat el într-o declaraţie pentru BFM TV.

Incidentul a suscitat numeroase condamnări din partea oamenilor politici, preşedinta regiunii pariziene Valérie Pécresse evocând pe Twitter o agresiune ultraviolentă care reaminteşte tuturor celor care au uitat că a face să fie respectată legea în teritoriu este un angajament cu preţul vieţii.

Lidera extremei drepte Marine Le Pen a criticat în schimb executivul: Ce ar trebui făcut pentru ca guvernul să ia situaţia în serios şi să declanşeze o ofensivă împotriva criminalităţii?

Potrivit unui studiu publicat în noiembrie 2019 de Observatorul naţional pentru delincvenţă şi răspunsuri penale (ONDRP), 12.853 de agenţi de poliţie francezi au fost răniţi în 2018, o creştere cu aproape 16% faţă de 2017. În 11% din cazuri (faţă de 8% în 2017), rănile au fost provocate de o armă (armă de foc sau armă albă), informează Agerpres.