NEWS ALERT. Chiar e prea mult: Crăciunul și Revelionul, în izolare! Dar o spune Arafat...

NEWS ALERT. Chiar e prea mult: Crăciunul și Revelionul, în izolare! Dar o spune Arafat...

Perspectivele epidemiei decoronavirus chinezesc nu arată deloc bine privind spre perioada de iarnă, iar noi restricții draconice sunt de așteptat. Iar Raed Arafat vorbește pe șleau despre sărbători în izolare.

Numărul cazurilor de coronavirus crește vertiginos și în România, care se pare că se îndreaptă cu toată viteza către cel de-al doilea val al pandemiei, așa cum era preconizat. Institutul Naţional de Sănătate Publică a prezentat, astăzi raportul privind situaţia infectărilor cu noul coronavirus în săptămâna 28 septembrie - 4 octombrie, precizând că s-au înregistrat 174 de noi focare, cu peste 70 mai multe decât în săptămâna precedentă.

36.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Cluj, iar cele mai multe decese au apărut în judeţele Prahova, Sibiu, Bacău şi Caraş Severin, dar şi în Bucureşti.

După cum se prevede, am intrat în al doilea val de Covid-19. Deja întrebarea este legată de ceea ce se va petrece în perioada Sărbătorilor de iarnă, adică de Crăciun și Revelion. Pentru că situația tinde să evolueze către un scenariu pesimist.

Ne puteți urmări și pe Google News

Arafat a stricat petrecerea din septembrie

La finalul lunii trecute, Raed Arafat anunțase că este sceptic în privința desfășurării acestor evenimente în mod obișnuit, ca în trecut.

Cred că astfel de decizii trebuie să fie discutate prin noiembrie - care este situația, care vor fi măsurile, cum vor fi măsurile, unde se va face o anumită activitate sau alta. Nu uitați că e aspectul bisericilor în Crăciun și după care avem și toate restaurantele care organizează Revelion și carevor începe presiunile că vor să organizeze revelioane ca în fiecare Revelion”, declara șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Arafat mai spunea:

Petreceri de Revelion ca în alți ani - eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 - nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice”.