Teroare în Italia. Armată pe străzi, masca obligatorie și în aer liber

Teroare în Italia. Armată pe străzi, masca obligatorie și în aer liber

Odată cu creșterea alarmantă a infecțiilor, guvernul italian se pregătește să adopte un nou decret ministerial care ar trebui să fie aprobat miercuri.

Armata pe străzi, un număr limitat de persoane la petreceri și ceremonii private și închiderea localurilor în jurul orei 22.00. Odată cu creșterea alarmantă a numărului  infecțiilor, sosesc și noile măsuri pentru limitarea răspândirii lor, scrie La Stampa.

În Italia, numărul internărilor la ATI, precum și cel al deceselor este în creștere. Din acest motiv, după decizia de a cere Parlamentului prelungirea stării de urgență până la sfârșitul lunii ianuarie, guvernul Conte se pregătește să lanseze o nouă ordonanţă referitoare la situația de urgență Coronavirus.

Proiectul este gata, iar aprobarea finală ar trebui să sosească miercuri, 7 octombrie. Iată principalele măsuri:

Ne puteți urmări și pe Google News

Armata pe teren

Utilizarea măștii în aer liber va fi monitorizată îndeaproape. Locurile frecventate de multe persoane vor fi intens monitorizate, dar nu numai de poliție, ci și de forțele armate. Astfel, pentru a impune obligația de a purta masca, armata va ieşi și ea pe teren.

Masca va trebui purtată şi în aer liber

Măsura este încă în discuție și de-abia în următoarele câteva zile se va înțelege bine dacă această regulă va fi, sau nu adoptată. Mai multe regiuni au făcut deja acest lucru, astfel, prin noua ordonanţă obligația de a purta o mască chiar și în aer liber ar putea devine națională.