Se repetă alegerile! E de necrezut, dar așa zice legea și nimic nu se mai poate schimba

Se repetă alegerile! E de necrezut, dar așa zice legea și nimic nu se mai poate schimba

Situație neobișnuită în comuna Rebra din Bistrița-Năsăud, unde cei doi candidați, primarul în funcție și candidatul PNL, au ieșit la egalitate, astfel că alegerile vor trebui repetate.

Fiecare a obținut câte 423 de voturi, după ce noaptea trecută au fost făcute mai multe renumărări ale voturilor, scrie bistriteanul.ro.

Votul de duminică nu a putut decide soarta comunei Rebra pentru următorii 4 ani. Asta după ce primarul în funcție Ștefan Danci (PSD) și candidatul PNL Daniel Năstuță au ieșit la egalitate de voturi.

Fiecare a fost votat de câte 423 de persoane din comună. Voturile s-au renumărat, însă rezultatul a fosta același. Așa se face că alegerile locale se vor relua.

Cel mai probabil, peste două săptămâni, alegătorii din Rebra vor fi așteptați din nou la urne. Ștefan Danci, candidatul PSD a condus comuna Rebra preț de 5 mandate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Legea prevede că în caz de egalitate se va organiza un nou tur de scrutin, la care vor participa numai candidații care se află în această situație.

În 2016 s-au prezentat la urne 893 de persoane din 2050, câte aveau drept de vot. Primarul actual nu a avut deloc emoții la alegerile anterioare. Ștefan Dănci a contabilizat 65.18%.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Rebra se ridică la 3.163 de locuitori.

Poveste interesantă și la Săliștea de Sus, în Maramureș. Aici s-a prezentat cel mai tânăr candidat la primăria unui oraș din România. El are 25 de ani  și a candidat împotriva unui primar aflat în funcție de 18 ani. Cristian Opriș este asistent universitar în București și expert evaluator al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior. Acesta a terminat două facultăți și trei programe de masterat.

Oamenii de bine nu prea fac pasul înspre politică și nefăcând pasul înspre politică n-ai cum să ajungi să devii factor decizional ca să poți să transformi România într-o Românie ideală,” a afirmat Cristian Opriș.

Radu Moldovan, un nou mandat la șefia Consiliului Județean, cu mai bine de 50 la sută din voturi

În urma numărătorii paralele, câștigător la șefia Consiliului Județean e Radu Moldovan. Acesta intră așadar în cel de-al treilea mandat de președinte CJ BN.