Casa Albă face zid în jurul favoritei lui Trump! „Bătălia cuțitelor” se pregătește de Capitol Hill

Casa Albă face zid în jurul favoritei lui Trump! „Bătălia cuțitelor” se pregătește de Capitol Hill

Administrația de la Casa Albă a elaborat un plan combativ care include o strategie tip „bătălie a cuțitelor” pentru a o apăra pe Amy Coney Barrett, alegerea lui Donald Trump pentru cea mai înaltă instanță din America.

O echipă de comunicare a fost însărcinată să elaboreze o strategie foarte ofensivă, întrucât aripa republicană din Senat și-a propus să confirme nominalizarea de sâmbătă a președintelui la Curtea Supremă înaintea zilei alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, a anunțat luni televiziunea Fox News.

Oficialii cu vechime de la Casa Albă au declarat postului american că echipa va acoperi două domenii: comunicarea și pregătirea lui Barrett în vederea bătăliei dure care o așteaptă la Capitol Hill, sediul guvernului american. Echipa de experți îi include printre alții pe consilierul Casei Albe Pat Cippollone, respectiv pe directorul de resurse umane al instituției, Mark Meadows.

„Va trebui să ne confruntăm cu opoziția la nivel de cuțite, dar vom fi pregătiți să diseminăm rapid informația corectă, să respingem orice scenarii false sau atacuri asupra ei sau a familiei ei. Din nefericire, anticipăm că democrații spre asta se îndreaptă”, a declarat un reprezentant al administrației Trump. Acesta a mai precizat că Amy Coney Barrett este „o nominalizare provocatoare și incredibilă, căreia i se va pregăti o tehnică ofensivă pe măsură. Va fi o onoare pentru noi să o apărăm zi de zi”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit experților, Barrett este opusul ideologic al faimoasei judecătoare Ruth Bader Ginsburg, care a murit la începutul acestei luni la vârsta de 87 de ani.

Agenda audierilor

Comitetul Judiciar al Senatului va convoca audierea lui Barrett în vederea confirmării în funcție pe 12 octombrie, conform unor surse apropiate acesteia. Agenda audierii include declarațiile oficiale, programate pentru 12 octombrie, respectiv două zile de interviuri. Procesul de confirmare a lui Barrett va lua sfârșit pe 15 octombrie, când sunt programate declarațiile oficiale finale.

Barrett, în vârstă de 48 de ani, este o catolică devotată și, dacă va fi confirmată de Senat, ea va consolida influenţa conservatoare în cadrul instituţiei ce soluționează marile dezbateri din societatea americană.

„În această seară am onoarea să o nominalizez la Curtea Supremă pe una din juristele cele mai strălucite şi mai talentate ale ţării”, a afirmat preşedintele Trump, sâmbătă, evidenţiind „loialitatea impecabilă” a lui Barrett faţă de Constituţie.

Sursa: The Sun