Doliu teribil în Armată. COVID-19 l-a secerat atât de tânăr!

Doliu teribil în Armată. COVID-19 l-a secerat atât de tânăr!

Reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoara anunță că preotul militar infectat cu noul coronavirus a murit.

Este vorba despre preotul militar Radu-Cosmin Bogdan, care a murit la vârsta de 38 de ani după ce a fost infectat cu noul coronavirus

A trecut la cele veşnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă şi foarte grea suferinţă, anunţă Arhiepiscopia Timişoarei.

„Cu adâncă durere în suflet anunţăm că preotul militar ic. stav. dr. Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veşnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă şi foarte grea suferinţă. Părintele Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timişoara, la 13 iunie 1983, într-o familie de buni creştini ortodocşi, care i-au oferit o creştere şi o educaţie aleasă”, a transmis Arhiepiscopia Timişoarei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preotul suferea de obezitate de gradul I

Conform actului de deces, preotul a murit ca urmare a unui stop cardiac.

Imediat după ce a fost internat la spital, cei de la Spitalul Militar au făcut apel la cei vindecaţi de coronavirus să doneze plasmă pentru preot.

„Preotul Militar al Garnizoanei Timişoara, Părintele Radu Bogdan a fost diagnosticat cu COVID-19 şi este internat la Spitalul Victor Babeş secţia ATI. Facem un apel la pacienţii care au trecut prin boala şi doresc să doneze plasma Grup B III Rh pozitiv pentru tratamentul transfuzional care să crească şansa de însănătoşire a părintelui", a anunţat Spitalul Militar.

Preotul Radu-Cosmin Bogdan a fost hirotonit diacon în anul 2007, și a slujit la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, la mai multe biserici din oraș, dar și ca diacon de ceremonie al Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanu, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Hirotonia întru preot a primit-o în 2010, imediat fiind numit prin concurs ca preot militar la Brigada 18 infanterie Banat, calitate în care a slujit și la biserica parohiei Timișoara Cetate din Piața 700.

Preotul Radu-Cosmin Bogdan a fost căsătorit şi a avut trei copii

„Colectivul Spitalului Militar Timişoara este alături de familia îndurerată soţia Macrina şi 3 copii Iustin, Teodora şi Sofia a celui care a fost Preotul Militar al Garnizoanei Timişoara, Părintele Radu Bogdan, plecat prea devreme dintre noi, răpus de virusul SARS-CoV-2. Sincere condoleanţe! Dumnezeu să îl aibă în paza Lui!", a transmis pe Facebook colectivul Spitalului Militar din Timişoara.

„Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul în Împărăția Sa cerească, împreună cu sfinții și îngerii, să-i mângâie familia greu încercată și să aibă în purtarea Sa de grijă pe iubiții săi copilași! Veșnică să îi fie pomenirea și amintirea sa din neam în neam!”, transmite Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Timișoarei, potrivit romaniatv.net