Liberalii au scos asul din mânecă! Beianu candidează pentru șefia Consiliului Județean Giurgiu

Liberalii au scos asul din mânecă! Beianu candidează pentru șefia Consiliului Județean Giurgiu

Dumitru Beianu este secretar de stat la Ministerul Mediului iar la alegerile locale de duminica viitoare, este înscrie pe listele electorale ale PNL Giurgiu, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Giurgiu.

Candidatul PNL Giurgiu a mai ocupat funcția de preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, în perioada 2008-2012, o perioadă afectată de criza economică severă şi, cu toate acestea, alături de întregul colectiv de profesionişti din instituţie, a reuşit, în cei patru ani de mandat să aducă judeţul pe primele locuri în ţară, în multe domenii importante: cooperare transfrontalieră, atragerea fondurilor europene, sănătate, educație.

Dumitru Beianu își propune proiecte ambițioase pentru următorul mandat: fie că vorbim despre mult-așteptatele rețele de gaze naturale în mediul rural, reabilitarea integrală a Spitalului Județean de Urgență sau cadastrul general al județului, vorbim despre proiecte vitale în domeniile care afectează profund viața de zi cu zi și, deopotrivă, oferă speranța unui viitor prosper pentru toți giurgiuvenii!

Proiectele propuse de Beianu!

La capitolul sănătate, Beianu își propune să modernizeze Spitalul Județean Giurgiu, cu fonduri guvernamentale. ”În condiţiile în care s-a anunţat finanţarea reabilitării/construirii a 25 de spitale judeţene, este vital să fie gândit un proiect care să trateze modernizarea integrală a celei mai mari unităţi spitaliceşti, Spitalul Judeţean. Vorbim de organizare acces, refacere circuite, reabilitare termică şi reabilitare interioară a construcţiei, dotare cu aparatură de specialitate şi mobilier, sistem modern de furnizare electricitate, aer cald şi rece în sistem de trigenerare, etc”, arată candidatul.

La capitolul infrastructură, Beianu susține că județul Giurgiu are mare nevoie de investiții,  mai ales că perioada următoare va fi una în care se vor finanța masiv proiectele din acest domeniu de activitate. ”În situaţia fericită a obţinerii finanţării pentru cât mai multe proiecte depuse, este obligatorie programarea implementării, tinând cont de situaţia împrumuturilor contractate de Consiliul Județean Giurgiu pentru cofinanţarea proiectelor anterioare. Reevaluarea situaţiei creditelor, foarte probabila refinanţare a lor, poate prelungi perioada de implementare a celor mai mari asemenea proiecte dincolo de 2020, dar în limita regulii „n+3”, ceea ce nu va genera corecţii sau penalităţi pentru autoritate”.

Astfel, la concret Beianu propune modernizarea unui tronson al șoselei de centură Giurgiu, și crearea unor spaţii libere generoase,pretabile pentru producţie şi servicii, disponibile firmelor locale şi nu numai. De asemenea, se propune și reabilitarea Drumului Județean 601, aferent localităţilor Bolintin-Vale, Roata de Jos și Mârşa, care are un grad de uzură accentuat, inclusiv datorită lucrărilor din subteran. Trebuie realizat, în paralel, un sistem de colectare ape pluviale, podeţe la proprietăţi şi trotuare.

Va introduce gazul în zeci de localități

La capitolul investiții, candidatul liberal își propune ca în cei patru ani de mandat să conecteze cât mai multe localități la marile gazoducte care traversează România. ”În această situaţie, stabilirea unor obiective pentru Consiliul Județean devine sustenabilă, iar investiţii private anunţate, în varianta punerii în funcţiune a reţelelor de gaze naturale reprezintă şansa judeţului Giurgiu pentru o dezvoltare armonioasă la toate capitolele. Aşadar, proiecte noi, ce pot fi demarate şi finalizate în următorii patru ani sunt: Bucşani, Vânătorii Mici şi Crevedia Mare (comună pe teritoriul căreia se află conducta magistrală Ţicleni – Bucureşti), Clejani, Letca Nouă, Schitu, Frăteşti, Iepureşti, Bulbucata, Buturugeni, Grădinari, Ogrezeni, Găiseni, Izvoarele, Răsuceni, Putineiu, Gogoşari, Stăneşti, Slobozia, Malu, Vedea, Oinacu, Gostinu, Daia, Călugăreni, Mihai Bravu, Comana, Prundu, Greaca, Colibaşi, Gostinari, Vărăşti, Valea Dragului, Hotarele, Isvoarele, Herăşti. Gazele naturale trebuie să ajungă în toate aceste comune întrucât vorbim de furnizarea unui serviciu indispensabil pentru un grad de confort similar celui din urban”.

Ne puteți urmări și pe Google News