Cum pot vota cei care prezintă simptome în ziua alegerilor. Explicațiile premierului

Cum pot vota cei care prezintă simptome în ziua alegerilor. Explicațiile premierului

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a vorbit despre cum pot vota cei care resimt anumite simptome în ziua alegerilor locale.

Potrivit premierului României, cei care prezintă unele simptome în ziua alegerilor pot să ceară deplasarea urnei mobile. Orban a afirmat că urna mobilă va asigura dreptul la vot al celor aflați în izolare sau carantină.

„Recomandarea noastră pentru toți cei care au simptome și n-au fost diagnosticați, să ceară urna mobilă. Vom asigura dreptul la vot pentru persoanele cu probleme de sănătate, pentru cei aflați în carantină, pentru cei aflați în izolare. Este recomandat să ceară deplasarea urnei mobile.

Important este să respectăm regulile: dezinfectarea mâinilor la intrarea și la ieșirea din secțiilor de votare, purtarea măștii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei care vor veni fără mască la vot, vor primi mască. Am prevăzut un stoc de măști pentru fiecare secție de votare, în funcție de numărul de cetățeni înscriși pe listele electorale.”, a spus Ludovic Orban.

Lovitură dură pentru Ludovic Orban. Magistrații au dat sentința. Ultimă oră

PNL nu face nicio alianță electorală

În contextul alegerilor, Ludovic Orban a mai spus că PNL nu va face nicio alianță electorală cu vreun partid pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, cu participă „pe propriile picioare”, urmând ca, ulterior, să facă majorităţi în Parlament.

„PNL este cel mi puternic partid din România, este un partid care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetăţenilor şi normal că PNL participă în alegerile parlamentare pe propriile picioare.

Singura certitudine este că nu vom face cu PSD nicio formă de înţelegere parlamentară. Potenţiali parteneri sunt partenerii din PPE şi USR-PLUS. Aş prefera o majoritate cu PNL.

Intrăm pe ultima sută de metri. Mai avem 10 zile de campanie şi am stabilit intensificarea campaniei directe a candidaţilor PNL. Ne luptăm cu 28 de baroni roşii şi cu peste 1600 de satrapi locali care au ţinut localităţile în sărăcie şi lipsite de speranţă. Bătălia cu PSD este una de o dificultate extrem de mare. Obiectivul nostru este de a scăpa cât mai multe judeţe de baronii roşii şi de a câştiga cât mai multe primării care au fost conduse de PSD”, a spus Orban.