Cazul Navalnîi. Moscova ridică tonul: Este inacceptabil ce fac americanii

Cazul Navalnîi. Moscova ridică tonul: Este inacceptabil ce fac americanii

În timp ce Germania susține că opozantul Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic (Noviciok), ministrul american de Externe a adăugat că otrăvirea acestuia a fost orchestrată de „înalți oficiali” ruși.

Răspunsul Kremlinului, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, nu s-a lăsat mult așteptat.

Kremlinul a denunțat  joi, acuzațiile „inacceptabile” ale șefului diplomației americane, secretarul de Stat Mike Pompeo, potrivit căruia otrăvirea lui Navalnîi a fost probabil orchestrată de „înalți oficiali” ruși.

„Considerăm ca inacceptabilă orice referire directă sau indirectă la implicarea oficialilor ruși în această afacere”, a declarat reporterilor Dmitri Peskov, ca răspuns la afirmațiile făcute cu o zi înainte de Mike Pompeo.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dmitri Peskov a adăugat că Rusia încă nu a primit din partea Germaniei „răspunsul la cererea procurorului nostru general”, care la sfârșitul lunii august a cerut date despre starea de sănătate a lui Alexei Navalnîi, aflat la ora actuală în îngrijirea medicilor din Berlin.

„Din păcate, încă nu știm rezultatele analizelor care au permis colegilor noștri germani să concluzioneze că pacientul din Berlin a fost otrăvit”, a declarat Dmitri Peskov care, la fel ca președintele Vladimir Putin, a refuzat să pronunțe numele principalului opozant al Kremlinului.

Berlinul a afirmat că Alexei Navalnîi a fost otrăvit de un agent neurototic de tip Noviciok (o substanță letală dezvoltată de sovietici în scopuri militare)  și a cerut Moscovei să facă lumină în acest caz, evocând sancțiuni.