Persoane celebre și minunatele lor animăluțe. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Persoane celebre și minunatele lor animăluțe. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Treci printr-o perioadă enervantă, peste tot se pare că întâmpini situaţii dificile. Dar, eşti aproape de o rezolvare pentru una dintre problemele tale. Încă un mic efort, haide, că poţi!

03 septembrie

 

Persoane celebre și minunatele lor animăluțe. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 3 septembrie s-au născut Charlie Sheen, Urho Kekkonen, Pietro Locatelli, Maria Ciobanu, Marina Voica, Ovidiu Drâmbă, Pavel Dan.

În calendarul creştin-ortodox, pe 3 septembrie, sunt Sfinţii: Antim din Nicomidia, Teoctist, nume de bună aducere aminte, în seceta religioasă de astăzi. Nimic în “Kalendar”.

Există un oarecare risc, dar de ce să ne îngrijorăm, odată că o să fie, apoi că a fost!

"Evenimentul Zilei" din 3 septembrie 1941 a fost că 600 prizonieri de război sovietici şi 250 de polonezi au fost ucişi, folosindu-se "camere de gazare". S-a întâmplat la Auschwitz. Otrava folosită a fost, pentru prima oară în istoria infamiei umane, Zyklon B, un pesticid care prin hidratare dezvolta un gaz lethal din familia cianurei, cum ar fi fost la Roşia Montană. Folosit în acest scop pentru prima dată. Până la sfârşitul războiului aveau să piară în camerele de gazare un milion două sute de mii de oameni. Sursă, http://www.holocaustresearchproject.org/othercamps/auschwitzgaschambers.html

Nimeni, însă, nu v-a spus că "soluţia finală" nu era numai pentru evrei, ţigani, "rase inferioare", comunişti, homosexuali şi secte religioase. La vila Wannsee, pe 20 ianuarie 1942 când s-au stabilit monstruoasele protocoale, la pagina 182, este o menţiune interesantă: "este de datoria autorităţilor locale în Germania Mare dar şi în toate teritoriile germane să stabilească şi să menţină o ordine şi o disciplină strictă eliminînd vagabonzii şi câinii şi pisicile fără stăpân, mai ales dacă sunt corcituri".

Poziţia umanităţii faţă de animale a fost de fapt poziţia faţă de etică şi faţă de ea însăşi. Putem să intuim şi prezice soarta unei comunităţi umane după poziţia pe care o are faţă de propriile animale, spunea Carl Gustav Jung.

În actuala confuzie a valorilor spirituale cînd nimeni nu mai ştie exact ce este “bine” şi ce este “rău” separarea dintre umani şi non-umani este unori greu de făcut. Aşa s-a întâmplat în Germania nazistă unde evreii, ţiganii, homosexualii, dar şi căţeii şi pisicile au devenit obiectul unor “experienţe ştiinţifice” greu de imaginat şi imposibil de redat.