Doliu în politica românească. A murit din cauza unei boli incurabile

Doliu în politica românească. A murit din cauza unei boli incurabile

Un nume important din politică s-a stins din viață.

Luminița Iordache, fost deputat de Iași, s-a stins din viață sâmbătă, din cauza unei grave afecțiuni de care a suferit în ultima perioadă.

În cariera politică fost deputat de Iași în perioada 2008 – 2012, inițial din partea Partidului Social Democrat (PSD) și, ulterior, începând din anul 2010, independent (afiliată la UNPR). Ea a și fost unul dintre fondatorii UNPR (Uniunea Națională pentru Progresul României). Între 2000 și 2008 a ocupat diverse funcții în cadrul organizației județene a PSD Iași și, în întreaga perioadă, a ocupat funcția de consilier județean, conform celor de la ziaruldeiasi.ro.

Luminița Iordache a fost șef de unitate la Comtex SA (1978 – 1991) și director general al Rodiana SRL (1991 – 2008). Iordache era încă activă în mediul politic, fiind implicată în activitatea UNPR. Decesul a fost confirmat de apropiați ai fostului lider politic ieșean, mai anunță sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

La aflarea veștii, Gabriel Oprea, fost vicepremier al României, lider al UNPR, a ținut să transmită un mesaj de condolenațe pentru fosta sa colegă de partid: „Am pierdut, astazi, un om de mare valoare. Colega si prietena noastra Luminita Iordache a plecat spre lumina, lasand in urma doua fiice si sotul, profund indurerati. Indurerati sunt si colegii de partid si toti oamenii care au avut bucuria sa o cunoasca.

Luminita s-a numarat printre fondatorii UNPR si a fost presedintele organizatiei judetene Iasi. Ca deputat UNPR, s-a luptat pentru drepturile militarilor si politistilor, pentru drepturile femeilor, ale copiilor si ale pensionarilor.

A fost un om de echipa, devotat colegilor si proiectului UNPR, un om care si-a iubit nespus tara, semenii si pe Dumnezeu.

Luminita avea intotdeauna un zambet cald pe buze si o vorba buna pentru fiecare.

Cum i-a fost numele, i-a fost si inima: raspandea lumina oriunde se afla. Drum lin spre Ceruri, prietena draga! Vei fi mereu in amintirea noastra!”, a scris Gabriel Oprea pe rețeaua de socializare.