Cine l-a ajutat pe polițistul care jefuia traficanți și oameni de afaceri? 4 arestări!

Cine l-a ajutat pe polițistul care jefuia traficanți și oameni de afaceri? 4 arestări!

Legăturile suspecte cu responsabili din MAI ar putea ieși la iveală după arestarea unui fost șef din structurile de criminalitate organizată.

Decizie de ultim moment a judecătorilor. Tribunalul București a dispus, duminică, arestarea preventivă a patru inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Printre ei se numără Liviu Șipoș, fostul șef al Serviciului Antidrog din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog (CZCCO), așa cum se numea, înainte, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate.

Liviu Șipoș a fost șef până în anul 2005, atunci când s-a retras din activitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, el a menținut legături strânse cu ofițeri și, chiar, șefi din Ministerul Afacerilor Interne despre care anchetatorii nu au dat, încă, detalii.

Pe acest fond, el și-a creat un sistem de relații pe care le-a folosit și în interes personal.

Fost comisar de la Crima Organizată, șef de grup infracțional. Ce spune DIICOT. Video

Clanul Duduianu, decizie de ultimă oră. O nouă lovitură pentru interlopi

„Din cercetări a reieșit că liderul grupării (Liviu Șipoș n.a.) ar fi administrat o firmă de detectivi, sub paravanul căreia ar fi realizat în fapt activități de supraveghere și monitorizare constantă, în mod ilegal, a unor oameni de afaceri, în scopul șantajării acestora”, reiese din ancheta oamenilor leegii.

Oficiali din Poliția Română au transmis că „membrii grupării ar fi identificat persoane care ar fi putut fi pretabile, din perspectiva subiectivă persoanelor bănuite, la implicarea în activități infracționale, în acest caz din sfera traficului internațional de droguri”.

 

Cum acționa fostul șef de la Antidrog....