Raed Arafat, informații despre reintrarea României în starea de urgență

Raed Arafat, informații despre reintrarea României în starea de urgență

Cazurile raportate zilnic creează îngrijorare în rândul autorităților.

Îngrijorat de situația înmulțirii de la zi la zi a cazurilor de coronavirus, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a vorbit din nou joi seară pe această temă. El a afirmat că există posibilitatea ca cele mai negre prognoze să se adeverească în aceste condiții de evoluție a pandemiei.

Scenariul cel mai pesimist, realizat de compania Avantera, pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență, arată că România ar putea ajunge la un milion de cazuri de coronavirus în luna septembrie.

Aceeași prognoză anunța că la mijlocul lunii viitoare, țara noastră va avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă. „Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”, a declarat Arafat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialul de la DSU a mai spus că „Acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este OK. Acolo sunt niște proiecții de scenariul cel mai rău.

Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active.”

Raed Arafat a transmis din nou, populației, să apeleze la măștile de protecție pentru a se proteja și a-i proteja pe cei din jur. „Dacă populația nu respectă recomandările de a purta mască, de a evita zonele aglomerate, de a respecta distanțarea fizică, „riscul ca acest studiu să continue exact în realitate, să fie situația ce o prevede acest studiu, există!”