Veste proastă pentru toți microbiștii, de la Ministrul Tineretului și Sportului

Veste proastă pentru toți microbiștii, de la Ministrul Tineretului și Sportului Sursa foto: Arhiva evz

În condițiile creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuţ Stroe, anunță că stadioanele vor rămâne închise pentru public și subliniază că rămâne ferm în această privință.

În ziua cu un record de cazuri de infectări pentru România, cu o întreagă echipă de fotbal afectată (n.r. – FC Dinamo), prezenţa publicului pe stadioane este ultimul subiect pe care îl putem discuta. Sportul are nevoie de spectatori, dar stadioanele vor rămâne închise pentru public câtă vreme există un pericol major pentru siguranţa oamenilor. Suntem fermi în această privinţă.

Nu putem să ne jucăm cu sănătatea publică. Îi rog pe toţi, indiferent de funcţie, de poziţia pe care o au, să fie responsabili şi să nu mai lanseze asemenea scenarii fără temei. Încă putem câştiga această luptă, putem limita răspândirea virusului printr-un efort comun, în sport şi în întreaga societate”, mărturisește Ionuț Stroe pe Facebook.

În acest context, stadioanele rămân închise publicului câtă vreme există un pericol major pentru sănătatea oamenilor. Totodată, ministrul Sportului atrage atenția asupra respectării măsurilor de distanțare socială și responsabilității individuale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Stroe, îngrijorat: „Pare că sportul se transformă într-un focar!”. Ce propune

Gică Hagi, întâlnire de urgență cu ministrul Sportului. Ce plan au pus la cale

Odată cu reluarea campionatului Ligii I la fotbal, s-au depistat mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 printre angajații cluburilor FC Dinamo (Mihai Popescu, Ricardo Grigore, Filip Mrzljak, Alexandru Răuță, Vali Lazăr, Ștefan Fara, Andrei Sin, Diego Fabbrini, Dan Tălmaciu și Sașa Mitrovic), FC Botoşani şi CFR Cluj, fapt care a condus la suspendarea meciurilor celor trei formaţii și deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică. În Liga a II-a, au mai fost identificate alte cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş.

Patru cazuri de coronavirus au fost depistate și în rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eșaloane, aceștia fiind retrași de la delegări de Federația Română de Fotbal.

Ancheta epidemiologică va cuprinde și persoanele cu care aceștia au intrat în contact și, dacă rezultatele vor fi negative, își vor relua activitatea.