Încă o victimă făcută de coronavirus în sistemul medical din România. Colegii avertizează

Încă o victimă făcută de coronavirus în sistemul medical din România. Colegii avertizează

Un bărbat în vârstă de 46 de ani nu a putut supraviețui infectării

Încă o victimă făcută de COVID-19 în rândul cadrelor medicale din țara noastră. Un sistent medical în vârstă de 46 de ani, Florin Cazacu, a decedat din cauza complicațiilor provocate de boală. Bărbatul lucra la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Colegi săi, de la Clinica 2 Psihiatrie a spitalului au făcut anunțul pe rețelele de socializare. Ei au vrut astfel să atragă atenția că nu este de glumă cu acest virus.

„Colectivul Clinicii 2 Psihiatrie Craiova îşi ia astăzi rămas bun de la colegul, asistent Florin Cazacu, un om deosebit, dedicat meseriei sale, care a plătit tributul suprem în lupta cu adversarul tăcut şi perfid al zilelor noastre. Unul dintre noi a pierdut lupta cu virusul, dar noi n-am pierdut războiul, vom rămâne uniţi, luptând ca sacrificiul lui suprem să nu fi fost în zadar!

Şi dacă ar trebui să învăţăm ceva din această drama, ar fi să încercăm să ne păstrăm raţiunea în aceste zile tulburi în care apar din ce în ce mai multe informaţii false, contradictorii, teorii conspiraţioniste care duc la dezbinare, neîncredere şi ură”, au scris colegii bărbatului decedat din cauza coronavirusului. Ei au mai afirmat că:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Virusul există, e imprevizibil şi face victime, indiferent de vârstă, stare de sănătate şi meserie! Să alegem libertatea de a fi prudenţi şi echilibraţi, cu conştiinţa unei conduite care poate proteja sau, dimpotrivă, poate distruge vieţi! Condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!"

Şi Federaţia Hipocrat şi Sindicatul Unimedical au transmis un mesaj de condoleanţe. „Federaţia Hipocrat şi Sindicatul Unimedical transmit condoleanţe familiei asistentului medical Florin Cazacu. Colegul şi profesionistul Florin Cazacu, asistent la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, a decedat fiind victimă a COVID-19. O formă severă a acestei boli i-a fost fatală, deşi nu suferea de alte afecţiuni.

Transmitem familie, soţiei şi celor doi copii, care au fost testaţi pozitiv şi ei cu COVID-19, toată susţinerea noastră. Dragi colegi, vă rugăm, aveţi mare grijă de dumneavoastră. Protejaţi-vă în orice moment”, se precizează în mesajul respectiv.