Nicușor Dan a pus tirul pe Consiliul General al Bucureștiului. „Lucrurile nu vor rămâne așa”

Nicușor Dan a pus tirul pe Consiliul General al Bucureștiului. „Lucrurile nu vor rămâne așa”

Candidatul la primăria Bucureștiului, propus de PNL, a ieșit la atac.

Nicușor Dan, candidat la Primăria Generală din partea Partidului Național Liberal (PNL), a ieșit la rampă cu noi acuzații. De această dată, în colimator au fost luați consilierii locali din partea Partidului Social Democrat (PSD). Ei sunt acuzați că au votat o fuziune pe care Nicușor Dan o consideră ca fiind foarte controversată. Tirada candidatului a venit în cadrul unei postări pe contul de Facebook.

„Majoritatea PSD din Consiliul General al Municipiului București s-a manifestat, azi, din nou împotriva bucureștenilor. PSD a votat ingineria financiară a fuziunii Termoenergetica – Energetica (pregătind de fapt falimentul, așa cum a fost și cu RADET), a aprobat actul adițional al contractului cu Apa Nova (negociat în secret și fără nicio consultare cu bucureștenii) și a majorat cheltuielile de publicitate ale primăriei (salonul de înfrumusețare politică a doamnei Firea)”, a scris Nicușor Dan. Pe de altă parte, el a ținut să le mulțumească membrilor USR și PNL din consiliu, care nu au votat la fel ca rivalii lor politici. „Mulțumesc consilierilor generali ai USR și PNL care s-au opus acestor măsuri contrare interesului public, care batjocoresc cetățenii. Îi asigur pe bucureșteni că lucrurile nu vor rămâne așa și că, dacă voi fi primar și dacă vom avea o majoritate de dreapta în Consiliul General al Capitalei, vom întoarce toate deciziile aberante și vom promova măsuri în interesul oamenilor. Sunt multe lucruri de reparat în Primăria Capitalei după dezastrul Firea – PSD!”, a mai transmis Nicușor Dan pe rețeaua de socializare.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect care prevede că se aprobă, de principiu, demararea procedurilor necesare în vederea fuziunii dintre companiile municipale Termoenergetica Bucureşti SA şi Energetica Servicii Bucureşti SA.

De asemenea, s-a aprobat, în urma votului, și prelungirea cu 12 ani a duratei contractului de concesiune încheiat cu SC Apa Nova Bucureşti SA.

Ne puteți urmări și pe Google News