Spitalul Județean Galați, focar de coronavirus! Zeci de cadre medicale, diagnosticate pozitiv

Spitalul Județean Galați, focar de coronavirus! Zeci de cadre medicale, diagnosticate pozitiv

Spitalul Județean Galați se confruntă cu o situație gravă, după ce zeci de cadre medicale din 11 secții au diagnosticate cu noul coronavirus.

78 de cadre medicale din 11 secţii ale Spitalului Judeţean Galați au fost diagnosticate cu COVID-19. În ciuda numărului mare de cadre medicale infectate cu virusul SARS-CoV-2, spitalul continuă să își desfășoare activitatea, fiind cea mai mare unitate medicală din județ.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în secția de Medicină Internă II, 28 la număr, și la Cardiologie, 24 de cazuri de Covid-19. Totodată, și una dintre liftiere a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. Cea mai mare parte a cadrelor medicale infectate nu prezintă simptome.

„O echipă de patru epidemiologi de la Constanța a venit la Galați pentru a verifica modul în care spitalul este pregătit să treacă de această încercare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În continuare se primesc pacienți. Nu intră niciun pacient fără să aibă test COVID efectuat. Analizăm dacă vom permite internările în continuare sau vom redirecționa pacienții către alte județe.

Eu am fost informat că circuitele sunt funcționale, că nu sunt probleme. Și atunci se pune întrebarea: cum a ajuns COVID-ul în spital? Pentru că dacă avem și circuite și avem și echipamente, ori nu au fost respectate procedurile de lucru, ori cele de protecție au avut o problemă.

E foarte important să nu lăsăm garda jos și să nu pierdem ce câștigasem în această luptă, pentru că din cauza acestei relaxări greșit înțelese, ne trezim în situația care e”, a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galați, la Digi 24.

Până astăzi, 12 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate, dintre care 21.545 de pacienți vindecați și 1.842 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 532 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.884 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 11.07.2020 (10:00) – 12.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (10 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Ialomița, Prahova, Suceava, Vaslui și Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 deces la o persoană de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 456 noi cazuri de îmbolnăvire.