Călătorești și nu plătești cazare. Da, se poate! A schimbat viețile a milioane de oameni

Călătorești și nu plătești cazare. Da, se poate! A schimbat viețile a milioane de oameni

Având în vedere ca suntem în perioada concediilor, zilele acestea m-am gândit să scriu despre o aplicație de travelling despre care nu auzisem până acum câteva săptămâni. În contextul în care pandemia provocată de noul coronavirus a afectat puternic industria turismului, iar companiile aeriene se confruntă cu o criză fără precedent, o escapadă în străinătate rămâne doar un vis frumos, cel puțin pentru moment. Dar este bine să fim la curent cu noutățile, nu?

Apariția companiilor aeriene low cost a schimbat pentru totdeauna modul în care oamenii pot călători. Dacă până în urmă cu doar câțiva ani un bilet de avion era un bun de lux, în prezent lucrurile arată complet diferit. Grație unor companii precum Wizz Air sau Raynair oricine poate pleca într-un city break sau într-o vacanță prelungită fără să scoată din buzunare sume exorbitante. Cu toate că problema transportului spre o țară străină nu mai reprezintă un impediment, rămâne totuși un factor care, de cele mai multe ori ne dă bătăi de cap: cazarea.

Sigur, există aplicații precum Booking sau Airbnb în care avem oferte pentru toate buzunarele, dar dacă v-aș spune că am descoperit o aplicație, sau mai bine zis o comunitate, care vă permite să vizitați o țară străină fără să plătiți cazarea?!

Ce este Couchsurfing?

Ne puteți urmări și pe Google News

În zilele noastre, tinerii, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, au dezvoltat o adevărată pasiune pentru a cutreiera lumea și a se bucura de experiențe inedite. Desigur, călătoriile nu sunt tocmai ieftine, iar cea mai mare parte din bani se duce pe cazare. Nu este de mirare că tot ei au venit cu ideea de a forma o comunitate unde cazare nu mai reprezintă o problemă.

Așadar, Coouchsurfing (explorarea lumii canapea cu canapea) îți permite să vizitezi lumea și te scapă de cheltuielile de cazare, permițând-ți să te cazezi la membri acestei comunități. Din 2004 și până în prezent, Couchsurfing este folosit de 15 milioane de persoane din peste 240 de țări.

Dar dacă nu plătești, gazda ce primește în schimb? Ei bine, când ajungeți în casa gazdei, conform politicii comunității, ar fi indicat să îi aduceți un suvenir din țara dvs., sau să faceți cinste cu cina sau cu prânzul într-o zi, și evident, să fiți o companie agreabilă.

Cum funcționează Couchsurfing

Haideți să luăm un exemplu practic. Să presupunem că doriți să plecați într-un citybreak sau într-o vacanță în Madrid. Dacă vrei să folosești Couchsurfing, poți accesa site-ul sau poți descărca aplicația de pe Magazin Play. Pentru început, trebuie să îți faci un cont. Încarci câteva fotografii și completezi câteva informații despre tine. De ce vrei să faci parte din această comunitate, cu ce îi poți ajuta pe ceilalți membri, care sunt pasiunile și interesele tale și, poate unul dintre cele mai importante aspecte, dacă ești dispus să fi gazdă pentru alte persoane. După ce ți-ai pus profilul la punct, cauți destinația, Madrid în cazul nostru, și iei legătura cu persoane de acolo care te pot găzdui și planificați împreună detaliile călătoriei.

Pe lângă un loc unde poți sta, pe Couchsurfing poți căuta și oameni cu care ți-ai putea petrece timpul cât stai acolo, localnici care ți-ar putea face un tur complet al orașului, evenimente la care poți participa, dar și alți couchsurfers care vizitează destinația și cu care poți face schimb de impresii.

Este Couchsurfing sigur?

Ideea de a sta în casa unei persoane necunoscute nu este pe placul tuturor. Dar trebuie să știți că această comunitate este destul de sigură. În primul rând, dacă un călător a avut o experiență neplăcută cu o gazdă, aceasta va fi raportată imediat și va fi eliminată din comunitate într-un timp destul de scurt.

În al doilea rând, atunci când căutați o gazdă, trebuie să țineți cont de câteva aspecte din profilul ei/lui. Unul dintre cele mai importante ar fi referințele, adică impresiile lăsate de cei care au mai stat în gazdă la membrul respectiv. Așadar, ar fi cazul să evitați persoanele care nu au recomandări. De asemenea, dacă vreți să verificați veridicitatea unui profil, fie căutați persoana respectivă pe alte rețele sociale precum Facebook și Instagram, fie vă uitați dacă are o bifă verde în fața profilului. În cazul în care există acea bifă, înseamnă cu utilizatorul a plătit un abonament pe viață, iar contul lui este verificat în detaliu.

Ba mai mult, fiecare oraș are un ambasador, o persoană avizată, cu care poți lua legătura pentru orice detaliu. De regulă, un ambasador ia legătura cu un utilizator nou, îi prezintă regulile, și ăl roagă să își completeze în detaliu profilul pentru o experiență cât mai plăcută.