Ce este parkour, hobby-ul în urma căruia tinerii își pierd viața fulgerător

Ce este parkour, hobby-ul în urma căruia tinerii își pierd viața fulgerător

O activitate extrem de periculoasă face victime în rândul practicanților.

Un tânăr român în vârstă de 20 de ani a murit în Italia, după ce s-a lovit puternic la cap. El a fost găsit fără suflare pe un vagon de tren, în gara Primolano, de lângă localitatea Valbrenta, în provincia Vicenza. Autoritățile din peninsulă cred că românul era practicant de parkour și ar fi căzut în momentul în care încerca să sară de pun vagon pe altul, conform ilgiornaledivicenza.it.

Lovitura la cap ar fi dus la o moarte instantanee. În primă fază s-a crezut că tânărul și-a pierdut viața după ce a fost electrocutat de firele de înaltă tensiune. El a fost găsit de conductorul convoiului feroviar, la inspecția dinaintea plecării din gara Primolano.

Parkour este o activitate fizică, bazată pe sărituri spectaculoase, dar foarte periculoase pentru integritatea corporală a protagonistului. Practicantul trebuie să ajungă din punctul A în  punctul B și de obicei sunt folosite clădiri apropiate, mașini, trenuri sau scări.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ultimii ani, tot mai mulți tineri se dedică acestui hobby, iar unii dintre ei își pierd viața. În cel mai bun caz se aleg cu fracturi ale membrelor sau contuzii.Parkour presupune antrenamente fizice intense și abilități asemănătoare cu cele ale gimnaștilor profesioniști.

În 2017, Nye Frankie Newman (17 ani), din Guildford, Anglia, a murit chiar în prima zi a anului. El era cunoscut pentru că se cățăra și sărea de pe clădiri, trenuri și alte obstacole. El făcea parte dintr-un grup numit Brewan și a decedat după ce a căzut de pe un tren aflat în mișcare.

„Era unom incredibil care era dispus să facă orice, care a experimentat atât de multe lucruri în acest interval scurt de viață, lucruri pe care alții nu le fac într-o viață întreagă”, spunea un prieten al lui Nye.

În 2016, Ieliseev (20 de ani), campion al Rusiei la șah, a decedat după ce a căzut de la balconul unui apartament aflat la etajul al 12-lea. Și el era practicant de parkour.